Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.03.31. 09:22
Szervusz Laci!

Tudnál nekem mellékelni pontos definíciót a hegytámasz illetve völgytámasz definícióra. Ozsi már emlegette, hogy amit Aron is belinkelt már bizonyos értelemben idejét múlta. No meg őszintén bevallom már kezdem elveszíteni a fonalat.

Egy kanyarívben a láb helyzete a hegyhez figyelve folyamatosan változik. A kanyar elején mondjuk a bal láb még hegy felől helyezkedik, kanyarív végén pedig völgy oldali pozícióba kerül. A hegyláb és völgyláb fogalma számomra tiszta.
Kérdésem, hogy a támasz szempontjából(támasztott illetve párhuzamos lendületek esetében, mert ha jól gondolom hóeke ív esetén völgytámaszról beszélünk- bár az ív elindításakor a kiterhelt lábunk hegy felöli) csak azt a mozdulatot vizsgáljuk, amíg a támasz helyzete fennáll ( ív kezdés )?
Mert akkor az ív belső sí fokozott terhelése, ívkezdés az ívbelső léccel nem minősül völgy támasznak?
Avagy völgytámasznak csak az minősül, amikor a testsúly átbillentésével az ív külső lába helyezzük a terhelés jelentős részét?

Na már bele is gabalyodtam. Szóval szeretném először is pontosítani a völgytámasz és hegytámasz definícióját, mert igencsak érdekesnek találtam eszmefuttatásotokat ezek hasznosságáról, alkalmazásáról. De mielőtt végleges eredmény szűrnék le belőle szeretnék tisztán és világosan látni benne.
Üdv:
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.