Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Skiarena Wildkogel (Neukirchen-Bramberg)
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Pension Alta Vista - családias panzió Wildkogel-Arena közvetlen közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Skiarena Wildkogel (Neukirchen-Bramberg)
2021.02.02. 14:57
A január közepi jó idő Wildkogelre csábított minket. Szép időben mindkét kabinos üzemel a völgyből, tehát Brambergnél és Neukirchennél is beszállhatunk a síterepre. Fenn további három ülőlift, köztük a hatüléses Frühmesser járja köreit. Csodás idő és remek hóviszonyok ide vagy oda, a síterep a legtöbb síelő radarjából kiesik, így ilyenkor, turisták nélkül igazi privát hegy feeling honol a sípályákon.

A síterepen jórészt szánkósok voltak, hiszen itt van a világ leghosszabb, mintegy 14 kilométeres szánkópályája. Ezeken a napokon még egy nem hivatalos aprés sí buliba (a szabadban, távolságtartással) is véletlenül belecsöppentünk. Pár napra rá a média felpörgette az egészét, így csaknem bezárták a síterepet, szánkópályát.

Egyébként az egész terepen zárva tartanak a hütték és mindkét sífalu; Neukirchen és Bramberg utcái nagyon kihaltak, zárva az összes bár, étterem, hotel. Csend és nyugalom honol.

Szomjunkat vagy éhségünket a Smaragdbahn aljánál található Bergschmied étteremnél csillapíthatjuk, ahol elvitelre vehetünk nagyon jó minőségi ételeket. Az étterem jórészt helyi alapanyagokkal dolgozik. A saláták, húsételek mellett az Alpenburgert ajánlom, itteni (pinzgaui) marhahúsból és saját készítésű hamburgerzsemléből.

Mindkét napon jórészt freeride-oltunk; a neukircheni kabinos középállomása felett nagyszerű lejtők kínálkoznak, hasonlóan a brambergi Smaragdbahn hegyoldalaihoz, itt kis térkép-, és helyismerettel csaknem a völgyig szelhetjük a porhavat. A pályákat zseniálisan kivasalták és hideg (-10 , -15 C fok) mellett napközben sem romlottak. A kilátás a síterepről igen pazar; ezeken napsütéses napokon a Magas-Tauern háromezresei csodás látványt nyújtanak.


Képek:

https://sielok.hu/fotoalbum/wildkogel20210115/kep/1/

és

https://sielok.hu/fotoalbum/wildkogel20210116/kep/1/
4.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.