Magyarország
Bánkút
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
93 élménybeszámolót írt
93
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bánkút
2025.10.13. 18:30
Igen, sajnos a megoldás nem a mi ("átlag állampolgár) kezünkben van, részünkről apró lépéseket tehetünk, sok kicsi sokra megy, de azért kevés.
Én 1983-ban voltam először a Kitzsteinhorn gleccseren, azóta min. 3/4 része leolvadt. Megpróbálok majd képet feltenni, diám van abból az időből, talán látszik rajta valami.
Napi több mint 200 ezer repülőjárat, (Magyarország felett kb 5 ezer, nem én találtam ki a repülésirányítók adata) 4000 teherhajó, (akkora dugattyúkkal hogy emberek beleállhatnak) a 8-10 sávos autóutak a 20-40 milliós nagyvárosokban... és még meg akarják magyarázni akadémikusok, hogy ez pipafüst a természeti változásokhoz képest.
Ha ráérek majd kiszámolom kb mennyi energia a nap besugárzásához képest. Középiskolás fizika, néhány "akadémikus" vélhetően néhány fizika órát kihagyott. (Bocsánat a "ráéréssel", de hála Istennek 73 éves "nyuggerként" még vannak más feladataim is) De szabad a pálya, akinek középiskolás gyereke van, adja neki házi feladatban...
Egy rakéta 380 tonna kerozin + 380 tonna oxigén..Naponta lövöldözik fel őket.
Kiszámolták a kínai nagy gát már hatással van a Föld forgási sebességére . És még sok más, egyértelmű, számítható, de ezt az egyetemi hallgató gyereknek kell kiadni mechanika feladatul ("perdület tétel")
Előzmény: (TZoli 223221)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE