Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowkite (síelés ernyővel)

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
landsurfer
32 élménybeszámolót írt
32
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowkite (síelés ernyővel)
2015.03.03. 14:17
Egyetértek Veletek. Én is úgy látom, mindig vannak okoskodók, akik valamilyen szabályok közé (lehetőleg saját szabályaik közé) szeretnének terelni minden tevékenységet, hogy aztán ők jussanak előnyös helyzetbe, esetleg oktathassák jó pénzért, stb. Régebben amikor egyesületben sportoltam, sok szabálynak kellett megfelelnem. A csak úgy a jó erőnlét miatti kedvtelésből való, tervszerű fejlődés nélküli sportolás ott eleve ki volt zárva, mert X időn belül el kellett érni bizonyos szinteket, és versenyezni. Amikor elegem lett a megfelelési kényszerből, egyszerűen eltanácsoltak.
Teljesen más az 1999-2000 óta Magyarországon is terjedő új sport a kite. Még nincs túl szervezve, bár már akadnak ilyen irányú törekvések. Vannak akik önjelölt szakértőnek, oktatónak kiáltják ki magukat. A velük kapcsolatos negatív tapasztalatok miatt inkább egyedül tanultam meg, mint ahogy a síelést is, mert nem akarok senkinek megfelelni sem stílusban, sem másként, csak élvezni a sport által felszabaduló endorfint. Szerencsére még megtehetem, különösebb akadályoztatás nélkül, bár az okoskodók már besorolták az "extrém" kategóriába, hogy aztán mindenféle korlátozásokat érvényesíthessenek velünk szemben.
Tolmácsként, különböző szövegeket fordítottam, fontoskodó "szakértőktől" is. Létezik szöveghű és szabad fordítás. Mostanában jöttem rá, hogy az igazi szabad fordítás az, amikor a természet üzenetét illetve erejét fordítom át emberi használatra. A természet törvényei a legfontosabb igazodási elvek.
Előzmény: (minerel 181526)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.