Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Kosutka
síterep infó oldal
ÜZENETEK (300)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1054 élménybeszámolót írt
1054
21 éve tag
8 hónapja
Kosutka mint síterep továbbra is létezik, bár bizonytalan a sorsa. Tegnap végre kaptunk tőlük választ a kérdésünkre. Azt a döntést hozták, hogy ebben a szezonban nem hóágyúznak, csak akkor fog üzemelni a pálya, ha elég természetes hó esik.
Előzmény: (magnum56 216847)
dnorbi
26 élménybeszámolót írt
26
4 éve tag
9 hónapja
Szia, Imre. A Facebookos csoportjuk tagja vagyok, ott olvastam. Egész pontosan, ma nyitottak. Lefényképeztem, ezt tették ki. Én a jövő hét közepén készülök, Miskolcról
Előzmény: (magnum56 216855)
Screenshot-2022-12-25-18-29-55-983-com.facebook.lite.jpg
magnum56
276 élménybeszámolót írt
276
14 éve tag
9 hónapja
Szia Norbi!
Hol olvastad, hogy a napokban nyit Július?
Előzmény: (dnorbi 216854)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
dnorbi
26 élménybeszámolót írt
26
4 éve tag
9 hónapja
Én is készültem oda, de ezek szerint, nem megyek. Gyere helyette Július-ra. Vysla Slaná. Az sem rossz pálya. A napokban nyitnak
Előzmény: (sdani3 216842)
magnum56
276 élménybeszámolót írt
276
14 éve tag
9 hónapja
A Holidayinfo.sk listájában már nem szerepel, még a zárva tartó sípályák között sem. Lehet, hogy végleg bezárták, mint sípályát.
Előzmény: (mawer 216845)
mawer
15 élménybeszámolót írt
15
6 éve tag
9 hónapja
Az engem is érdekelne. Már tavaly sem nyitott ki télen. Nyáron megy a bringapark. A tányéros sífelvonóval mtb-kerékpárosokat húznak fel a hegyre, aztán zúgatnak lefelé ezerrel az erdőben a dh pályán. A felvonó tehát üzemképes, de lehet h a hógyártás költségei már túl magas a tulajnak. Pedig a 21-22-es szezonban a közeli kisebb pályák mind működtek. (Kokava, Látky, de még Kocanda is...) Szupi lenne, ha újra beindulnának!
Előzmény: (sdani3 216842)
sdani3
1 élménybeszámolót írt
1
4 éve tag
9 hónapja
Sziasztok!
Kossuthkai sícentrum üzemel még? A két ünnep között szeretnék menni, de nem találok semmi infót róla, hogy nyitva lesz-e
Előre is köszi és Kellemes ünnepeket! :)
Zsanreno
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
3 éve
Nehogy menjen valaki Kosutkára! Ma jól megszívattak... Kimentem, hogy majd egy jót még síelek tavasz előtt... ZÁRVA! Pedig itt a sielok.hu-n és a holidayinfo.sk oldalon is Nyitva (a hétvégén) szlogennel vannak fönn. A saját honlapjukon meg semmit sem írnak! Bravó Kosútka!
eviktor
25 élménybeszámolót írt
25
11 éve tag
3 éve
Állítsátok át az oldal nyelvét szlovákra, azt frissítik, és ott működnek a webkamerák is.
Előzmény: (dnorbi 208548)
dnorbi
26 élménybeszámolót írt
26
4 éve tag
3 éve
Köszönöm. De a honlapot évek óta nem frissítették...... Először ott néztem
Előzmény: (Egér 64 208547)
dnorbi
26 élménybeszámolót írt
26
4 éve tag
3 éve
Sziasztok. Meg tudnátok mondani, hogy Kosutkán milyen jegyárak vannak? Mennyibe kerül a félnapos jegy, mennyi az esti síelés, és mikortól meddig vannak nyitva?
Előre is köszönöm. Szép napot, jó síelest mindenkinek
am
1 élménybeszámolót írt
1
17 éve tag
3 éve
Mivel a 2019/2020 szezonra nem találtam bejegyzést és a mivel a weblap sincs aktualizálva, ezért útba ejtettem Kosútkát.
Megnyugtató módon továbbra is él és virul!
Pár dolog ami tetszett, a teljesség igénye nélkül:
- esti sízés is van (frissen ratrakolt pályán) minden hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton 18-21h között, felnőttnek 9Eur (+2 Eur kártya kaució)
- a káposztaleves és a főleg a gőzgombóc isteni finom (mást nem próbáltam), az árak szolídak, az étterem természetesen az esti sízés idejére is nyitva van
- kultúrált mosdó
- síkölcsönző is működik (neten ellentmondásos infók erről)

Pár fontos infó:
- csak készpénzt fogadnak el
- 15 éves korig kötelező a sisak (kölcsönzőben van)
gyulimuli2
215 élménybeszámolót írt
215
16 éve tag
4 éve
Meglátogattuk ma Kosútkát. Kicsit félve indultunk neki mert a múlt héten "lukra" futottunk ugyan is két napig rossz volt a felvonó.Nos ma verőfényes napsütés, működő összes felvonó és ratrakkal tökéletesen kezelt pálya fogadott. Sorban állás az nem volt annak ellenére hogy egy iskolás tanuló csoport is volt apályán de ők a kis tányérost használták.Kezdőknek nem túl jó a nagypálya az erős letörés miatt a vége előtt. Mindenesetre mi jól éreztük magunkat, a büfés személyzet igen barátságos és beszélnek magyarul. Az ebédre elfogyasztott csirke illetve a juhtúrós galuska finom és bőséges volt .Az árak szolídak még szlovák viszonylatban is! Szép és fárasztó nap volt biztos, hogy visszatérünk még+
gyulimuli2
215 élménybeszámolót írt
215
16 éve tag
4 éve
Hali mindenki! Járt valaki mostanában kosútkán? Jövő héten mennék ha van friss infó megköszönöm.
cwetok
10 élménybeszámolót írt
10
6 éve tag
5 éve
Tegnap meglátogattam ezt a szlovákiai terepet. Célom az volt, hogy kiderítsem: lehet-e Kosutka Pest déli vonzáskörzetéből egy napos síelésre valós alternatívája a bakonyi vagy mátrai pályáknak?
Sokáig tanakodtam, hogy ne Eplényt vagy Mátraszentistvánt válasszam, mert utóbbi pont ezen a hétvégén nyit ki teljesen (az időjárás jóvoltából), és az azért nagyobb pályarendszert ad. De az ottan várható tömeg, ill. pont a fenti kérdésem megválaszolása céljából Szlovákia mellett döntöttem.
6:20-kor indultam és megállás nélküli vezetéssel 8:40-kor érkeztem meg a panzió előtti parkolóba. Ott viszonylag kevés autó fér el, ezért jó, hogy időben érkeztem. Gödöllőtől nagyon ködös volt az út, viszont Hrinova előtt nem sokkal elkezdett feloszlani, és amikor megérkeztem, verőfényes napsütés és -8 fok fogadott. Kulturált wc a pénztár mellett van, ahol csak készpénzzel lehet fizetni. Az egész napos jegy 17€ + 2€ kaució a bérletre, ami visszajár leadáskor.
Sok változatosságot nem vártam, mert tudtam, hogy ez mindössze egy pályából 2,5km-es "pályarendszer". A felső része egy lankás kék pálya, az alja meredekebb, piros. A fő indítópálcás poma kb. 5 perc alatt húz fel a 700m magas csúcsra. A felső részt egy külön húzólift is kiszolgálja, viszont borzasztó lassú, így azt csak kétszer próbáltam. A pálya tökéletesen előkészített és mivel hideg volt, rendesen kifagyott. Szombat révén viszonylag sok síelő használta, de az állapotán ez alig látszott meg. A meredek részen egészen pici buckák elvétve lettek csak délutánra, a jeges alap se nagyon került elő. A pálya állapota 5*.
A meredekebb részt ki lehet kerülni egy kék jelű úton, de az viszonylag keskeny, ágak és kövek is kilátszottak, szóval nem javasolt.
A sok síző viszont szépen eloszlott a pályán. A liftnél csak akkor torlódott fel a sor, amikor a poma 2*10 percre megállt. Délutántól viszont szépen csökkent létszám, az idő romlásával párhuzamban.
Sok magyar szót lehetett hallani, a parkolóban is jó néhány magyar rendszámú autó állt.
Összességében kellemes napot töltöttem itt. 3/4-re értékelem a pályát, azt is csak a 2,5km és a Szentistvánhoz képest +1 óra menetidő miatt.
A fenti kérdésemre a válaszom az, hogy ha csak kevés pályakilométer van nyitva itthon (ahogy eddig Szentistvánban vagy Eplényben volt), akkor mindenképpen jó választás Kosutka, mert tömeg az nincs és kiváló a pálya állapota. Viszont, ha kinyitnak a hazai pályák teljes hosszukban, akkor inkább megéri a két "nagy" pálya, mert nem csak közelebb vannak, de még az ülőliftek is fokozzák a komfortérzetet. Még annyi, hogy a mátraszentistváni pálya is hamarabb elérhető lesz, mert a 21-es főútnak majdnem kész a Pásztóig 2x2 sávossá szélesített szakasza.
bpista
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
5 éve
FEBRUARI PENTEK 🗻😉 negy oras jegy 13 € amiert 4 1/2csusztunk😎 senki a palyan felvono pàlya rendben nem rànt bordosnak is OK!
kaja is OK🤔
Konrád Leo
127 élménybeszámolót írt
127
6 éve tag
6 éve
Ma voltunk Kosutkán és nagyon jó éreztük magunkat, még a + hőmérséklet ellenére is. 11- től puhultak ugyan a pályák, ez főként a meredek szakaszon volt érezhető, de igazából nekem tetszett, hogy kissé technikássá vált az alsó rész. Mentek a nagy tárcsás és a kis tárcsás liftek (alul- felül), a bébi köteles felvonóval együtt. Az alsó kis tárcsás felvonó nyomvonala már foltokban földes volt. A meredek letörést kikerülő szakasz sem igazán működött már. Talán a következő napok lehűlése és némi havazás segít majd. Én is úgy láttam, hogy csak lándzsás hóágyúk vannak kiépítve, de azok eléggé sűrűn. Szombati nagyobb forgalom volt, de nem volt tömeg, várakozás 0- 1 perc lehetett a nagy felvonónál. A kártyát nehezen érzékeli a beléptető rendszer… A kaja szuper volt. Ebédre 3 főételt ettünk + 1 pohár bor és 1 üdítő, kb. 20 Euróért. Nagyon finom volt a rántott csirkemell és a sztrapacska is, akárcsak az indulás előtt elfogyasztott kávé. Mi 36 Eurós családi bérletet vettünk- 2 felnőtt és 1 gyerek+ kaució. Láttuk egy medvét- bement az étterembe is:-)

ui: pénztárnál csak készpénz!
P1300847.JPG
P1300860.JPG
P1300839.JPG
TZoli
1119 élménybeszámolót írt
1119
19 éve tag
6 éve
Nincs külön mozgatható hóágyújuk amit elővehetnének. Azok a karos lándzsaszerű hószóró izék mozgathatóak körbe meg fel-le és ezzel a mozgással tud teríteni. Már ha akarja. Szerintem hiába mozgatható, az elején beállítják, aztán így marad a szezon végéig.
A síterep nagy gyengéje, hogy éppen ezáltal a felső, lankásabb részén lévő felvonót ezek a hóágyúk nem szolgálják ki. Ezt a felvonót csak akkor indítják, ha itt elegendő természetes hó van. Sajnos a kezdőknek akkor is fel kell menni a hosszabb húzóssal, de legalább akkor itt tudnak gyakorolni gond nélkül.
Pedig egy nagyon jó síterep lehetne.
Utólag: Most néztem meg CET 2016-os képeit. Nagyon jól látszik, február 5-én még csak árválkodnak a felső részen lévő felvonók. Aztán jött egy havazás, és 12-én már a síelhető hó eléri a fenyves szélét, megy a felső felvonó is.
Előzmény: (Bigmafa 192918)
Bigmafa
36 élménybeszámolót írt
36
7 éve tag
6 éve
Ez jó ötlet volt. Maradjunk annyiban, hogy eszerint van nekik mozgatható hóágyújuk is, amivel _akár_ az egész terepet tudják hóágyúzni. Már ha előveszik ugye.
Előzmény: (admin3 192777)
következőutolsó
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.