Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Kosutka
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsuri
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kosutka
2009.12.29. 20:05
Ma voltunk először Kosutka-n, ez volt egyben a szezon első síelése is - jól éreztük magunkat, kellemes meglepetést okozott a pálya. Úgy indultunk el, hogy - mivel útba esik - bekukkantunk ide, aztán ha tetszik maradunk, ha nem akkor megyünk tovább az Alacsony-Tátrába. Megtetszett, maradtunk, máskor is jövünk, ha errefelé járunk.

Csodákat persze nem kell várni, ez egy szlovák viszonylatban sem igazán nagy pálya, de ha nincsenek túl nagy igények egy napra tökéletesen megfelel 1km-es hosszával és kék-piros vegyes meredekségével. Mivel viszonylag széles jól lehet rajta carvingolni is. Véleményünk szerint ebből az irányból (Salgótarján-Losonc) teljesen felesleges még további 40-60 percet autózni az Alacsony-Tátra hasonló nagyságú síterepeire: az ott elérhető pályák (Myto, Tale, Certovica) csak papíron jobbak, a gyakorlatban nincs igazán lényeges különbség, ráadásul Kosutka olcsóbb is. Chopok persze már egy más kategória. OK, mondjuk nem lehet mindig ugyanoda menni, azért elmegyünk mi is megnézni az új ülős felvonót Myto-n :-)

A hó teljesen rendben volt - a mostoha időjárás ellenére is. Mivel csak műhó volt picit kemény volt a pálya, de du. 3 előtt még így sem volt rajta jég. A pálya eleje kellemes kék, ahol viszonylag kisebb erőfeszítéssel szépen és élvezetesen lehet menni. A vége piros, de nem veszélyes. A felvonó gyors, de mégsem 2m repüléssel indít. Sorbanállás az volt, átlagban 20 perc volt egy kör. Olyan 15-ször csúsztunk le, el is fáradtunk. A kis étterem is teljesen korrekt.

Ajánlom szezonnyitóra illetve annak, aki csak egy napra keres pályát nem túl távol. Semmivel nem rosszabb, mint bármelyik másik kis síterep, érdemes egyszer megnézni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.