Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2011.04.21. 11:29
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Sikeres téli szezonon vagyunk túl!

Így visszatekintve szinte el sem akarom hinni, de már 2010. november 27-én nyitottunk, a szinte meglepetésszerűen érkezett 20-25 cm friss hóra. Az érkezését persze előre jelezték, de az előző napon még a késő őszi napsütésben a gyepsípálya zöldjét nézve valószínűtlennek tűnt, hogy másnap már minden fehér legyen. Reggel a Duna mellett csak havas eső esett "hát a gyepsínek annyi, a sízéshez meg éppen kevés lesz ez a hó, legfeljebb ott van a műanyag pálya, rajtunk nem fog ki az időjárás" gondoltam. És akkor jött a meglepetés, 16 éve üzemeltetem a pályát, de ilyen meglepetésben még nem volt részem. Szinte csak a pálya alatti utolsó kanyarban kezdett el nőni a hóvastagság, de hogyan? Mintha hófalba ütköztem volna, csak a jelentős lendületnek köszönhető, hogy felértem a pályáig. Szerencsére 2 felvonónk, a műanyag pályának és a gyepsínek köszönhetően azonnal hadrafogható volt, így nem is akármilyen szűzhavas szezonnyitó lett a végeredmény.

Azt hiszem ha később visszagondolok erre a szezonra, mindig is erre fogok emlékezni. És hogy miért? Mert bár hóágyúink vannak, azért mint minden rendes télszerető ember a természetes hóban hiszek, az az élmény semmivel nem pótolható!

A hóágyúk persze csodákra képesek, és az egyre hószegényebb teleken a jó minőségű pályákat mára már csak ezekkel lehet produkálni, de a természetes környezet hómentessége sokakat visszatart attól, hogy elinduljanak síelni. És ezt ezen a télen nagyon meg is éreztük. 80 napig voltunk nyitva, ami egyértelmű rekord Visegrádon, végre az ünnepek alatt is, de a rendes, vastag természetes hó valahogy nem akart idén megérkezni, a nagypályánk egyszer sem volt nyitva. Ez persze nem panaszkodás akar lenni, nekünk az a feladatunk, hogy ne csak akkor induljanak el az emberek síelni, ha saját lakókörnyezetükben is "tél" van. A pályákon gyakran ideális sízési feltételek vannak olyankor is, amikor pl. Bp-en már szinte tavasz van. Pedig hány sízést szerető ember is van hazánkban? Persze tudjuk ez a pálya nem nagy, ideális viszont a sízést és boardozást kezdőknek, hiszen ők még ezekre a "hegyekre" is félve néznek fel. És hol vannak az igazi sízők, boardosok? Aki igazán szereti a telet és a mozgást az nem hagyhatja figyelmen kívül ezt a testközeli lehetőséget, ha mégoly kicsi is. A rendszeres mozgás, főleg télen rendkívül fontos, és persze a jó levegő. Itt nem az a cél, hogy valaki tönkre síelje magát. Sok kicsi sokra megy! És nálunk munka után is lehet síelni, mégpedig minden nap este 10-ig!

Persze nekünk is fejlődni kell, dolgozunk a pályák fejlesztésének lehetőségén és a minél rugalmasabb bérletrendszer bevezetésén. Többet fogunk reklámozni is, így reméljük egyre többen fognak kilátogatni hozzánk a következő szezonban, és nemcsak az ideális hétvégeken. Várjuk a szezonnal kapcsolatos észrevételeket, már a honlapunkon is elérhető a kérdőívünk, melyet reméljük utólag is minél többen fognak kitölteni. Amennyiben egy kis ihletre vágynak, honlapunkon a téli weblapra kattintva kicsit nosztalgiázni is lehet egy-egy melegebb napon.

Még egyszer köszönjük mindenki látogatását, amivel egyben hozzájárultak jövőbeni terveink megvalósításához is, találkozunk a következő szezonban!?!? ...azaz ezen a hétvégén a gyepsí szezonnyitónkon!

A sípályák ugyanis újra zöldbe öltöztek, és nem szeretnénk ha az igazi sízők és boardosok ebben a hátralévő rövid időben is mozgás nélkül maradnának. Már a madarak is dalolnak, ami igazán különlegessé teszi ezt az élményt, a jó levegő és a gyönyörű táj mellett. Ha még nem próbáltad Húsvét vasárnap és hétfőn délután 2-től 6-ig kint leszünk a pályán, a felvonó és pályahasználat ingyenes lesz, a gyepsíket 1000 Ft-ért lehet bérelni. Normál sícipő, bot és némi , akár görkoris vagy biciklis védőfelszerelés ajánlott. Helyben is tudunk adni cipőket és botokat aki nem tudna hozni magával, még 500 Ft ellenében.

Várunk mindenkit szeretettel!

Gutbrod Rezső sí és gyepsí oktató, üzemeltető
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.