Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2012.10.29. 08:52
Jelentem havazik!

Ahány emberrel találkozok mostanában mind azt kérdezi tőlem, vajon milyen tél várható? Nekem hivatalból mondanom kell valamit. Én ilyenkor mindig visszafelé nézek, és abból próbálok következtetni.

Ez most nagyon jót jelent (nagyon kemény tél lesz sok természetes hóval), vagy nagyon rosszat (igen enyhe esős tél várható) A kettő közötti helyzetre szerintem nincs esély. Ha mégsem jönne be a jóslat, a tél végén indulhat a számonkérés!

Még egy fontos kérdést szoktak nekem feltenni, az pedig a fejlesztésekre vonatkozik. Itt már nehezebb helyzetben vagyok. Talán sokan tudjátok már, hogy felvonó kérdésben nagy előrelépést tervezünk (legalább is a mi szintünkön). Ez pedig egy új Doppelmayer tányéros lift felállítása, melyhez a 3/A pálya tartozik. Ez a lift az Alpokban igen népszerű, olyan mint egy csákányos lift, csak itt a csákányt egy kényelmes tányéros rúd helyettesíti. Ez a lift fogja kiszolgálni az új snowboard parkunkat is (a nagy ugrató így optimális helyre kerülhet végre a katlan tetején), de természetesen sízők is használhatják mert elég széles lesz a pályája. Hozzá szorosan csatlakozik a 3/B pálya, ahol a régi snowboard park tolókaros felvonója fog üzemelni, így a 3-as pálya teljes hosszában lesz egy összekapcsolt lift páros tehermentesítve az 1/A pályát. Az új tányéros lift a 2/A pálya felvonójával is elérhető lesz, így csúcsidőben több verzióban is feljuthatunk a hóágyúzott pályaszakaszok tetejére. Természetesen a nagy tányéros liftünk is be tud segíteni a sorok csökkentésébe, így egyidejűleg 8 liftünk áll rendelkezésre nemcsak megnövekedett szállító kapacitással, hanem hozzá új hóágyúzható pályaszakaszokkal.

De sajnos a tervezett tányéros felvonónk engedélye még mindig nem érkezett meg. Lassan már egy éve zajlik az eljárás a természetvédelmi (KDVKTVF, zöldhatóság) hatóságnál és még mindig nem született meg a döntésük. Tehát nem rajtunk múlik, hogy mikor lesz fenti elképzelésből valóság! Ha minden igaz, a közeljövőben meglesz a döntés, és utána remélem a közlekedési hatóság már gyorsan kiadja az építési engedélyt (mert még Ők is soron vannak). Amennyiben első fokon engedélyezik a lift megépítését (nagyon bízunk benne), úgy még látunk némi esélyt a lift felállítására is, de ehhez nem kis erőfeszítésre lesz szükség! És ráadásul ez az engedély hátráltatja a síiskolánk műanyag pályájának felállítását is!

Hát ezért nézem most kicsit vegyes érzelmekkel a közeledő telet! Amint megszületik a döntés azonnal közzé teszem az eredményt, addig is drukkoljatok, hogy mielőbb pozitív eredmény szülessen!

Addig is jó készülődést a télre mindenkinek!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
p20121029-074914-1000.jpg
p20121029-075118-3000.jpg
p20121029-075414-2000.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.