Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Tarvisio
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Haus Im Hochtal - 3 modern 4 fős apartman Karintiában
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tarvisio
2005.01.25. 21:17
Nos vissza is érkeztünk, így igéretemhez híven, be is számolok.

szóval csütön, jan.20 voltunk Tarvisioba, az út Sopronból kb. négy óra volt, s még annyiranem is siettünk. A honlap szerint, amit még előtte nap is lázasan böngésztem útoljára dec. 28.-án esett hó, ráadásul azért a január sem volt éppen egy huh de télies, így a honlapon megadott 125 cm.es hóadatot némi fenntartással fogadtuk.
Szóval megérkeztünk Tarvisba. Aznap eshetet vmi hó is, kb olyan 8 cm. Hó pedig bőven volt, s nem csak a pályákon, hanem azon kívól is, na meg lenn a völgyben is. a kabinos aljánál parkoltunk le, s egyből célba is vettünk a Monte Lussarit. A pályák tényleg gondosan, szőnyegszerűen voltak leratrakolva, semmi bucka, semmi jég, semmi kikopás; még lenn a völgyben sem !! pedig azért tegyük gyorsan hozzá, hogy a völgy nagyjából 750 m-en fekszik. Várakozási idő az egész nap folyamán nulla; a lejtőkön is alig voltak. ez alól egyedül a lussari volt kivétel, bár ez is "mihez képest", hiszen a mérvadó a többi pálya, ahol rajtunk kívül egy két kóbor sízővel, max baráti társaságokkal futottunk össze. a felvonók elég modernek, így gyorsan felvisznek, a pályák meg tényleg nagyon szélesek, és jó hosszúak; bár javarészt pirosak ill. feketék, így kezdőknek talán nem a legmegfelelőbb terep. A pályarendszer odavissza könnyedén átsízhető, igaz az összekötő kék pályák, főleg, ha a Lussari oldalról jövünk elég laposak, de ez inkább boardosoknak jelenthet gondot; nekik így azt ajánlom, hogy vegyenek egy nagy lendületet, vagy legyen melletük egy segítő síző:)
A gerincen van a már korábbi hozzászólásokban is említett duplaszékes. Bár kétségkívül nem egy mai darab, de szerintem azért nem olyan lassú, pl. a st coronai egyszékes jóval lassab. Meg a mostani duplaszékesek eleve nem olyan gyorsak, mint pl egy négyszékes.
Innen nagyon szép a kilátás. S valóban egy feketepályán lehet lejönni, de ennek főleg a felső része ami kritikus, mármint meredekségi szempontból. Még talán annyit a lejtőkről, hogy kevés az utazós rész bennük, így egy viszonylag állandó meredekséggel számoljunk, ez elképzelhető, hogy afárasztó lehet. A pályapreparálásra visszatérve annyit, hogy még késő délután is tiptop állapotba voltak; ezek az olaszok tudnak valamit:)
Éttermek: a pályák mellett nem jellemző, ellenben a völgyben, vagy a hegytetőkön van pár.
Síbérletár: korrekt, az egynapos 23 euró volt, igaz két helybéli srác olyan dél magasságában 10 euróért probált egy napos jegyet nekem eladni, hát kár, hogy nem előbb jöttek:)))
képeket majd később csatolok.
ps:
értékelés: ötös:)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.