Menü ≡

Val Gardena síterep leírás szállás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Val Gardena
Üzenet szövege
Feladó:  blueshirtguyFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.14. 18:55
(Üzenetazonosító: 182112)
blueshirtguy Hozzászólások: 18
Regisztrált: 2013.02.22.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Nemrég jöttünk haza Val Gardena-ból. Obertauernbe meg Schladmingba szoktam járni, ilyen messzire ritkán indulok el... de megérte. A szállásunk Laion nevű település (Lajen) külső részén volt :-) gyakorlatilag egy farmon. Volt házi tej, joghurt, saját főzésű pálinka, stb. A család nagyon rendes volt. A pályákig kb 25 percet kell kocsikázni. Belefért, relatív olcsó volt a szállás.
Odafelé Bp-ről 9 óra volt az útidő egy baleset miatt, visszafelé 8:15 alatt abszolváltuk az utat. 5 síelős napunk volt, ami ide szinte semmi, sok száz km pályáról beszélünk ha a Sella Ronda kör összes állomását figyelembe vesszük. Az autót először Wolkensteinben raktuk le, Santa Cristina után a következő falu. A parkolásért a legtöbb helyen fizetni kell sajnos - Wolkensteinben a Dantecepies felvonónál a fedett parkolóházban óránként egy eurót, mellette lévő helyen 5 eurót egy teljes napra. Ez egy jó kiindulópont ha a Sella Ronda kört meg akarjátok csinálni. Kezdő síelők sztem inkább hagyják ki. 2 lehetséges túraútvonal van, egy narancssárga és egy zöld. Egyértelműen a narancssárgát ajánlom, bár ott is néhol azért bénán volt kitáblázva. Mi 6 óra alatt végigmentünk úgy h megálltunk kajálni meg készítettünk „több száz” fotót. Közben lehet nézelődni hol vannak vonzóbb pályák. Mi például egy másik nap visszamentünk a Marmoladara egy fél napra és az ottani pályákat síeltük végig. Nagy élmény volt 3200 m magasról csúszkálni lefelé. A Saslong felvonónál (Santa Cristina, Val Gardena) 5 euró egy napra a parkolás, innen is megközelíthető a Sella Ronda csak kicsit bonyolultabb visszajutni. Alpe di Siusi (Seiser Alm) pályáinál Val Gardenaban ingyen van a parkolás. Az itteni pályák lényegesen könnyebbek és a táj rendkívül gyönyörű. Ráadásul kutyabarát terep, akinek ez szempont.
Március második hetében az időjárás elég enyhe volt. Éjjel olyan mínusz 3 fok, napközben a csúcs gyakran plusz 8, napsütés. Délután 3 környékére a pályák nem kicsit kásásodtak, buckásodtak, néhol akadálypályák alakultak ki. Mi nyitásra (8:30) mindig kiértünk és megfogadtuk h 3-kor bezárjuk a boltot, de olyan sok pálya van, ami hívogatja az embert, h ez szinte lehetetlen. Ja, a hüttekben az árak elég magasak, lehúzósak.
IMAG1578.jpg IMAG1659.jpg IMAG1660.jpg IMAG1704.jpg IMAG1713.jpg IMAG1527.jpg IMAG1552.jpg IMAG1580.jpg

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »