Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
La Grave
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magyarvandor
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: La Grave
2008.10.28. 14:19
Sziasztok!

Én már elég sokszor jártam, La Grave-ban. 1400m-ről lehet felmenni 3600m-re ahol valóban össze van kötve Les 2 Alpessal és a síbérlet is jó oda, meg a L2A bérlete is ide, de valójában azért két külön síterep.
Ha régóta nem esett hó bárki síelhet itt aki magabiztosan mozog fekete pályákon is. A nehézség sokkal inkább a tájékozódás, hiszen egyáltalán nincsenek sípályák, és ha az ember nem tudja, merre megy csak a nyomokat követi, simán belefuthat abba, hogy egyszer csak egy 10 m magas szikla tetején találja magát, ahonnan le kell ugrani, és nincs visszaút, továbbá, ha sok a hó akkor azért jó ha az embernek van megfelelő mélyhavas rutinja. (Nagy lavinaveszély esetén lezárják a hegyet, de azért a lavinacsipogó használata itt alap) Ha valaki úgy érzi, hogy elég nagy tapasztalata van a pályán kívüli síelésben, akkor viszont Európában az egyik legjobb helye. Elsőre azt javaslom, hogy menjen az ember Les 2 Alpesra, és menjen át pár napra, amikor nyitva van fogadott vezetővel aki felméri a sítudásodat és neked megfelelő útvonalakon lekalauzol, aztán fokozatosan meg lehet ismerni a helyet. Amúgy nem kötelező a vezető és nem mérik fel a sítudást.
Ami még fontos lehet, hogy akit érdekel a freeride ezen a szinten fogadja el, hogy a léc fogyóeszköz, mert bizony elég sok kővel lehet találkozni amik megbújnak a hó alatt (ez megúszhatatlan). A másik, hogy az ösvények lejjebb összefutnak és ott erősen kibuckásodott erdei utakon ahol nem árt a jó fizikai állapot, ez is nagyon jó, de nem csak arra lehet számítani, hogy hatalmas szűzhavas hegyoldalakon csúszol, feljebb persze ez is meg van.
A felvonóval kb 40 perc a faluból a csúcs de ennyi pihenő kell is két csúszás között, továbbá ki lehet szállni a félállomáson, és lehet csak odáig csúszni is(csak a nap végén szoktunk lecsúszni a faluig.
Jó síelést!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.