Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Miért szeretem / nem szeretem Szlovákiát?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TGeree
178 élménybeszámolót írt
178
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Miért szeretem / nem szeretem Szlovákiát?
2009.01.22. 18:27
Szia Snow17!

"ha egy hazánkfia nem talál magyar nyelvű étlapot (és pincért) egy szlovák sícentrumos étteremben, akkor már húzza a szája szélét.
Kérlek mutass nekem néhány éttermet a turisztikailag vonzó, Szlovákiától mindössze néhány km-re fekvő Budapesten vagy pl. Egerszalókon, ahol szlovák nyelven is hozzáférhető étlapot tartanak."

Szerintem nyugodtan húzza a száját pl. Donovalyban, mert tömegével járnak oda a magyarok.
Nálunk nem tudok olyan helyet ahová legalább annyi szlovák járna, mint Donovalyba magyar. De tudok olyan helyet ahová sok német jár. Balaton.
Nincs olyan hely ahol ne lenne német nyelvű étlap, és ne tudnának németül! Volt olyan, hogy alapból németül szólítottak meg (Balatonfüred, Zamárdi), aztán persze jót nevettünk azon, hogy németül próbálunk kommunikálni miközben mind a ketten magyarok vagyunk. Ja és a németektől nem pár km-re vagyunk. Ez nem km függő. Szerintem a magyar étlap Donovalyban nyugodtan elvárható lenne, ugyan úgy ahogyan a jegykiadóval is meglehetne tanítani pár magyar szót. Persze ettől én még megyek Szlovákiába, mert kitudom mondani hogy "van déj tiket" meg azt is hogy "fazulova" :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.