Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stöckli sílécek

ÜZENETEK (18)Időben csökkenő Időben csökkenő
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2010.01.10. 22:29
Az enyém 330mm, de nincs jelentősége mert gyors állítós a kötés rajta. Ha összefutunk cserélhetünk.
A tanulási metódus ismerős, én is így csináltam, sajnos. A barátnőm egy szezon alatt látványos fejlődésen ment keresztül, mert nem magától kell rájönnie.
Előzmény: (vanczi 79274)
vanczi
1039 élménybeszámolót írt
1039
14 éve tag
2010.01.10. 11:53
Érdekes kis történet, valahogy éreztem , mi lesz a vége... :D
Amúgy Tálén kb 5 éve voltam 2 napot, akkor még párhuzamos sível, meg voltam vagy 160 centi (most 192). Érdekes hogy első íveimet énis tálén húztam az anyukám lecével, neki egy dínastar carving volt, de nem slalom léc , nagy volt arádiusza.
Ennek ellenére siekrült pedig nem is igazán értettem mit csinálok, meg ő se úgy magyarázta el nekem hogy megértsem a lényegét... Következő évben kaptam egy völkl p50-est és már legelső nap ment vele a hegynek visszafordulós kanyar. simán csak ellestem a tévéből a mozdulatot, amit láttam a versenyzőktől, szóval nekem ebből állt a carvingtanulás:D tök büszke voltam hogy a családban én tudtam egyedül, csak ennek az volt a hátránya, hogy magamtól tanultam azután már síelni, később persze nézegettem neten oktató vidiket, de a lényeges dolgokra magam jöttem rá.
Kosutkán az előző szezonban voltam egy napot, nem tudom leszek -e idén. Ha esetleg összefutunk, cserélhetnénk egy körre lecet, az én bakim 335mm asszem.
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2010.01.09. 18:56
A legpesszimistább feltevésem erről az, talán nem adnak a tesztelőknek mindenféle ajándék csomagot, míg mások talán... De ha nagyon érdekel, látom voltál síelni Tálén és Kosutkán, ha megint jársz arrafelé dobj egy privit és talán összetudunk futni. Nem kell isteníteni, csak egy jól megépített léc, jó anyagokból. Karácsonyi olvadás után mikor bejött a hideg voltunk kint Tálén, az előzőleg vizes pálya úgy ki volt fagyva a síbotot nem beleszúrni, hanem belevágni nem lehetett, iszonyat jót síeltünk én a 4D SL-el, a barátom meg az elődjével a sima SL-el. Na ez utóbbi léc az rejtély számomra, nem értem, sem hosszirányban, sem torziósan nem egy kemény léc, mégis úgy megy a jégen mint a parancsolat, 90+ kilóval.
Elsején is kimentünk Táléra és három óra alvás után elkövettem egy érdekes hibát, reggel a barátnőm Dynastarrja helyett az enyémet raktam be a boxba, csak kint vettük észre a tévedésem. Kölcsönző nem volt nyitva, A Dyna kötését nem lehetett annyira összetolni, hogy jó legyen a lábára, így a barátom odaadta neki a Stöckli SL-t mert azon ,,rental" kötés van azt be lehetett méretre állítani, ő meg ment a Dynával.
Egy órán keresztül nem is kérdeztem meg mit szó a léchez, szépen elsíelgetett vele, (hozzá tartozik a történethez a barátnőm 50 kg és tavalyi szezonban kezdett el síelni tanulni)megkérdeztem később milyen a léc? Nagyon munkás, dolgozni kell vele, mondta ő, de tetszett neki. Délben átcsúsztunk a kék pályára, hogy becsúszunk az étterembe és láss csodát, elfelejtette akadályozni a lécet és az gyönyörűen élre állt és szép íveket húzott, érezte is és élvezte is az íveket. Ebéd után már nem nagyon sikerült, túl görcsösen akarta és kezdett elfáradni is, 3/4 4-re kész volt teljesen ,,kicsontozta" a léc.
Két nap múlva voltunk Kosutkán estin, és akkor már boldogan a saját lécével ment, két kört, odacsúszott vakargatta a sisakját... nem értem.. nem megy valahogy a lécem, és nem is akar fordulni, hogy lehet ekkora különbség két léc között!? (Megjegyzem a Dyna R13 Stöckli R12.8, elvileg nem észrevehető a különbség)Majd hamiskásan rám mosolygott és megkérdezte: ,,Nem lehetne valahogy Tomitól el lopizni a Stöcklit!?" :-)))
Előzmény: (vanczi 79165)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
vanczi
1039 élménybeszámolót írt
1039
14 éve tag
2010.01.09. 12:32
Arra lenék kiváncsi, hogy miért van az ,hogy az összes beszémolóban a stöckli laser sl ről nagyon jó véleményeket olvasni, isteníti mindenki, ezzel szemben a sítesztek rangsorán pl skipressworld az utolsó helyen végez.
ha jól emléxem más teszteken is mindíg nagyon hátul van. ennyire megbízhatatlanok ezek a tesztek???
Slalom Sport
568 élménybeszámolót írt
568
17 éve tag
2009.12.27. 21:17
Helló Iuliu!

FIS lécről, hacsak nem vagy versenyző, aki betonkemény pályán megy, lebeszélnélek, úgy is mondhatnám, hogy a FIS léc olyan, mint a szüzesség, ha nem vagy biztos benne, hogy elvesztetted, akkor tuti szűz vagy még, azaz az vegyen FIS lécet, aki tudja, hogy az kell neki :)
Ezzel persze nem degradálok senkit, de tényleg nincs értelme a fentebbi felhasználáson kívül ilyet venni.
Pl. nálunk is tudsz ilyet venni, kifutó már sajnos nincs, az ideiek kicsit zúzósabbak árban (a legtöbb léc kötés nélkül van, persze lehet Salomon Z12-vel is rendelni):
http://www.sportoutlet.hu/shop/sifelszereles/stockli-silec
4D előtti SL van a kölcsönzőben, de csak 156, ill. 161 cm. Ha idei léc kell, írj, és lehet hogy tudsz kölcsönözni.

Üdv:
Bartus Péter - Slalom Sport
Előzmény: (IULIU 77568)
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.12.26. 16:35
Halihó, kedves síelők!

Mindenki másként síel (egy kicsit). Ezért (véleményem szerint) csak próbával együtt szabad mások véleményét mérlegelni.
IULIU
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2009.12.26. 14:20
szia Gaboca,

csak szubjektiv velemenyek vannak, de ha osszerakjuk az infokat elobb-utobb kialakul belole valami... :-)
nem vagyok en sem az SLX-el osszehazasodva, de az utobbi 2 ev elan-volkl-rossignol-atomic tapasztalatai alapjan nalam az SLX a tuti befuto; rossignol folosleges komentalni - kritikan aluli, de szerintem a masik ketto is az elan alatt marad;
viszont ez mar jo kis osszehasonlitas volt, hogy tobben jobbnak tartottak a stockli-t mint az elan-t!

koszi,

I.
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2009.12.26. 12:09
Szia IULIU!
Rosszul értelmezted, vagy én írtam félreérthetően, a 19 napon is vidáman ment jeges pályán az eredeti élezéssel, csak már határozottabban kellett oda tenni. Ellen példaként a barátom szintén új Rossi 9S-es ez idő alatt már túl volt a második élezésen a gyárit leszámítva. Egy másik barátom amikor kipróbálta a Stöcklimet bevitte a lécét a boltba ahol vásárolta, és ott hagyta bizományos eladásra, az ő léce történetesen egy Elan SLX volt. A szezon végét kölcsön lécekkel síelte végig, többek közt az én régi Dynastar Omeglass 63-omal, ami szintén jobban tetszett neki mint az SLX. Neki nem jött össze később a 4D megvétele, de a Hó Show belefutott egy nagyon jó állapotú Stöckli SL-be, a 4D elődjébe, ami szintén nagyon jó kis léc, most azzal megy. Nyitó napon kint voltunk Donovalyban, mindketten a Stöcklivel és összefutottunk egy ismerőssel aki nagy ELAN SLX rajongó, jött a cink mi ez a léc a lábunkon, szó-szót követett cseréltek a barátommal egy körre, én a pálya közepén megálltam megnézni miként jön a Stöcklivel. Odacsúszott, vakargatta a fejét és azt mondta: ,, nehéz szívvel, de be kell ismernem jobb léc a Stöckli" Amihez hasonlítani tudom az a Fischer WC SL tavalyi modell, tehát nem a lukas orrú hanem az elődje,ezt próbáltam a Fischer tulaja meg ment a Stöcklivel és mindketten azt mondtuk nincs különbség a két léc között.
Természetesen mindaz amit itt leírtam maximálisan szubjektív vélemény! :-)
Előzmény: (IULIU 77507)
IULIU
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2009.12.26. 11:52
szia Joci,

1ertelmu az slx a nyero! szamomra oriasi csalodas volt a speedwave technologia... nagy reklam, nagy felhajtas... a semmiert... ismerem a sloven sracot aki 2-3 eve amikor indult a speedwave generacio keszitette a honlapot... 35000 eurot koltott ra az elan, pedig abbol mar gepsort is lehet venni...

visszaterve a slx-hez: szigoru, kemeny, nagy tudast igenylo silec, csak akkor vedd meg ha ugy erzed technikailag is fel vagy ra keszulve es tudod kezelni, mert ha nem kepes a sajat maga utjan menni... :-))

sztem az alltalam elozoleg emlitett 4 gyarto kozul a legjobb az SL kategoriaban, de termeszetesen a sznobok nem veszik, mert szloven es az ciki... a speedwave-nal semmi kulonoset nem ereztem, de sok mindenkivel beszeltem aki ugyanezt reagalta...

egyebkent az enyem es a felesegeme elado, mert szeretnem kiprobalni a stockli-t
https://sielok.hu/apro/hirdetes/3844/
https://sielok.hu/apro/hirdetes/3845/
... aki mindkettot viszi - alkudhato!

koszi,

I.
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2009.12.26. 08:19
Helló IULIU!

Sajnos a kérdésedhez nem tudok hozzá szólni, viszont érdekelne a tapasztalatod az ELAN SLX ügyében.
Speedwawe 14 és az Slx között gondolkodom. A speedwawe-t már próbáltam is. 188 cm 95 kg vagyok. Érdekelne még az atomic sl léc is, de nem tudok választani. Szerinted melyiket válasszam?

Üdv:
IULIU
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2009.12.25. 21:30
/ a hozzászólást áthelyeztem a már meglévő Stöckli topikba - admin /

kedves Bukfenc,

elismerem, hogy nem neztem vegig mind a 254 topikot ebben a temakorben mielott batorkodtam volna az alabbi temat megnyitni;
ennek ellenere veletlenul az alltalad emlitett topikot en is lattam, de mindossze 1 relevans hozzaszolast talaltam, azzal a megjegyzessel, hogy a megfelelo katagoriaban minden uj silec 4 nap utan meg tokeletesen all a jegen... foleg ha a hasznaloja tudja hogy kell a jegre tenni... (bocs Gaboca, nothing personal... :-))
azt is elismerem, hogy 30 ev sieles utan nem modhatom el magamrol,hogy mindent tudok..., pl. a stockli silecekrol semmit... ezert is lettem volna kivancsi relevans velemenyekre, osszehasonlitasokra...
en ossze tudom hasonlitani mondjuk az elan-volkl-rossignol-atomic SL modeleket, ha valaki ezek kozul akar valasztani es kivancsi a velemenyemre, szivesen elmondom...
ilyesmi erdekel tovabbra is - osszehasonlitas -, ha van olyan aki tud segiteni :-)
elore is koszonettel,
I.
IULIU
7 élménybeszámolót írt
7
16 éve tag
2009.12.25. 10:58
Hello mindenkinek,

Hozzaertok velemenyet kerdeznem a stockli silecekrol. 1 Laser FIS SL vagy Laser SL kozott ingadozom, de mivel meg soha nem csusztam ilyen leceken, nem igazan tudom mi a ket model kozotti kulombseg, illetve a tobbi - Magyarorszagon ismertebb markahoz kepest milyenek, hogy viselkednek.
Jelenleg Elan SLX-en csuszom es meg vagyok elegedve!
Erdemes egyalltalan lecserelni?
Es ha igen, magyarorszagon ki forgalamaz ilyet, hol, mennyiert?

Elore is koszonom a jotanacsokat! :-))

I.
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2009.03.26. 17:58
Egy kis reklám a Stöecklinek! :-) Mióta megvettem a Laser 4D-t 19 napot síeltem vele, ebből 4 nap csutka jeges pályán, meg sem rezzent a jégtől, most már érezhetően nem úgy megy a jégen, de még nem volt élezve!!! Most már keményen oda kell tenni-vágni a jégnek és akkor még mindig okés. Mentem azóta kapuk között is GS és SL és már értem miért a 13m rádiusz, a 11 m-es Dynastarommal nem lehetett ilyen jól, nyugodtan kapuzni. Nem tudom milyen anyagból készítették a kantniját, de le a kalappal a svájci kézműves munka előtt.
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2009.02.17. 16:05
Ja igen én Vácon vettem.
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2009.02.17. 16:04
Szia! Én nem rég vettem egy Laser SL-t Nagyon jó léc, hihetetlen éle van, imádja a jeget, nagyon stabil, a rádiusza lehetne kicsit kevesebb 166cm R13.2. A kinézete nagyon cool.
supersport dude
232 élménybeszámolót írt
232
17 éve tag
2009.01.27. 15:18
Köszi Maci Laci!
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.01.27. 15:03
Ha jól tudom Miskolcon a Kiss Ernő u 9 alatt
Tel:20 388 3522
supersport dude
232 élménybeszámolót írt
232
17 éve tag
2009.01.27. 14:51
Tudja valaki, hogy hol lehet Stöckli síket kapni kis hazánkban? Neten rákeresve 1 hely van ahol lehet kapni tavalyi modellekből pár fajtát.

Nagyon szemezek 1 08/09-es Cross Pro-val.

Úgy egyátalán : mi a véleményetek a Stöckli síkről? (Laser, Stormrider, Cross)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.