Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rokonszenves, nem megamulti símárkák

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rokonszenves, nem megamulti símárkák
2009.02.20. 15:02
Huligan:
Csak azon csodálkozom hogy eddig nem nagyon forgalmazták őket. Mert bár kisebb ár, kisebb árrés, azért ezt bőven ellensúlyozhatja az eladott mennyiség.

Tomcsi: Csak karbid bevonatra gondoltam kb tizedmiliméteresre. A porkohászat egyre olcsóbb, ha egy kicsit ráál az ipar, olcsóbb lesz mint a forgácsolás, öntés Már most is sokszor az, nézd meg néhány manapság gyártott elektromos kéziszerszám alkatrészeit. Sőt ahogy a liquid metalról olvasgattam a titokzatoskodó leírásokat, az is valami porkohászati módszernek tűnik.

De egy odaforrasztott vékony gyorsacél lemezke is megteszi. Semmiképp sem teljes kereszmetszetben!(Ezt írtam is).
Élettartam:
Nem tudatosan méretezik, így egyszerűen olcsóbb.
Megvan a legdrágább, vagy legkényesebb alkatrész élettartama,(ami azért annyi mert úgy a legolcsóbb a gyártása de van azért egy minimális elvárt élettartama) és ehhez méretezik a többi alkatrészt. Pld a legszarabb kondikat vásárolják meg szinte ingyen-ha már az elektronika is képbe jött- és azok meg szépen kiszáradnak. Szóval nem betervezik az elromlást, hanem nem építenek be olyan "feleslegesen drága" alkatrészeket, amiktől tovább tartana a gép. Bár a kettő végülis ugyanaz, nem a tartósságra, hanem az elvárt legkisebb élettartamra lövik be az egész gyártást.

De ez mind azért fejlődhetett idáig mert senki nem a valódi tartalmat nézi csak az árcédulát. Meg mindenki szeret kidobni, és újat venni.


Gépészet: Sok helyen terveznek hosszú élettartamra. Csak nem a fogyasztói területet kell megcélozni. Egy ismerősöm apjának a cége pld célgépeket, gépsorokat tervez és gyárt. Gondolom nem 2 éves élettartammal.
Tőlük például lehetne rendelni síléc gyártó célgépeket, és lehetne magyar lécmárka is, extra minőséggel. :)
Sajnos nálunk nem sok cég van ahol tényleges tervező munka folyik.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.