Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rokonszenves, nem megamulti símárkák

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rokonszenves, nem megamulti símárkák
2009.02.20. 16:01
Nehéz kérdés ez, tény, jó lenne ha tartós lécek készülnének, mivel azoban kiélezett a verseny a piacon, senkinek nem célja az, hogy "maga alatt vágja a fát", hanem az, hogy a vásárlói 3 évente új lécet vegyenek.
Tartós jó minőségű lécet csak hatalmas ráfordítással lehet szériában előállítani, rengeteg hozzáadott műveletre van szükség, hatalmas mennyiségű tervezőmunkára és éppen ezért üzletileg nem lehetséges, hogy csak ilyen léc készüljön, hiszen pár szezon alatt feltöltenék a piac erre kiéhezett szegmensét, majd 6-8 évig alig tudnának eladni lécet. Ez az út csak úgy járható, ha a gyártó beilleszti limitált szériában a termékpalettájába az extra értékálló léceket, de ebből következik is egyből a magas ár... Vagy egy cég manufaktúrában, kis darabszámmal készíti a léceit - megfizethetetlen ár.
Azonban mi is sokat tehetünk azért, hogy a léc tartósabb legyen mint amilyenre készült, pl. kézi élezés oldalról, alulról felesleges, a talpat pedig feltöltéssel kell javítani, nem pedig síkba csiszolással, ekkor már csak a magszerkezeten múlik a tartósság, az pedig a felső kategóriás léceknél még mindig tartósra van tervezve megfelelő anyagokból.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.