Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2023.11.15. 06:13
Hóeke: pont itt van a gond a kezdőkkel. Mikor azt állítja a sítanár, hogy semmit nem kell csinálni a lábakkal, csak a felső testen kell változtatni a hóekében, akkor ez lesz a vendégek nagy átrázása.
A sítanárban automatikus az a mozdulat, hogy lazítják, felemelik kicsit az ívbelső lábat/lécet, de ez nem automatikus a kezdö vendégeknél. Semmi nem akadályozza meg, hogy a vendég túlterhelje az ívbelső lécét és ezzel elrontsa a kanyart, mert ezt térdhajlítással és láblazítással, lécfelemeléssel lehet csak biztosítani. A felső test munkája besegít, megkönnyíti az ívbelső léc tehermentesítését, de ez önmagában nem elegendő. Én pont arra használom a hóekekanyarokat, hogy tudatossá tegyem a vendégeknél ezzel, a két léc különbségét, az ívkülsöt terhelni azzal, vagy miközben tehermentesíted az ívbelsőt, amihez besegít a felső test munkája.
Számomra ez az egyetlen értelme a hóekének, hogy pont erre ráérezzen a vendég.

Mély tehermentesítés: ezt nem gondolod komolyan. Ez a video egyáltalán nem optimális carvingot mutat. Akkor optimális szerintem egy carving kanyar, ha az élszög változás egyenletes a 0 élszög előtt és után. Újra hangsúlyozom, hogy számomra a jó, dinamikus optimális síelés a legfontosabb, nem pedig a fizikai tudományos definíciók elkülönítése.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.