Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Filmek, amikben síelésről (is) van szó

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Brockey
209 élménybeszámolót írt
209
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Filmek, amikben síelésről (is) van szó
2021.01.04. 23:24
Nekem is van egy kedvenc síelős filmem. Ugyan ez nem játékfilm, hanem dokumentumfilm, de olyan laza, szórakoztató és jópofa stílusú, hogy akárhányszor meg tudom nézni. Minden évben meg is szoktam, régebben még a gyerekeimmel együtt. Szerintem tényleg kedvet csinál mindenkinek a síeléshez. Tulajdonképpen a saját síeléssel kapcsolatos ars poeticámat fogalmazza meg, ha fogalmazhatok ilyen szépen.
Kíváncsi vagyok, találkozott-e már vele innen valaki?
Nem egy mai darab (még párhuzamos lécekkel síelnek benne), de talán időtálló. 4 részes, 20-25 perces részekkel. 1999-ben adta le a Spektrum csatorna, ahonnan én videokazettára vettem, amit kb. 2006-ban digitalizáltam. Thomas Uhrskov dán síoktató készítette, az a címe, hogy "Lécre fel!", dán nyelven "På ski".
https://port.hu/adatlap/film/tv/lecre-fel/movie-27562
Azóta készült több része is, ha jól láttam, csak dánul. (Ha valakinek meglenne bármelyik későbbi sorozata angolul vagy németül, legyen szíves ne tartsa magában!) Sőt a saját oldalát is megtaláltam, ahol kb. 120db, kisebb video linkje is fent van: http://www.uhrskov.dk/video-2/

Talán azért is tetszik ennyire, mert a Francia-Alpokban forgatták (nagyrészt Val d'Isere-ben). Életemben először 2000-ben jutottam el én is Franciaországba síelni (ami teljesen lenyűgözött), a buszút, az ott felmerülő kérdések nekem, mint kezdő síelőnek nagyon hasonlóak voltak.
Nem tudom, fel lehet-e ide valamilyen Google Drive linket tenni, ha nem és érdekelne valakit, írjon rám, és átküldöm neki a linket. Nem egy jó minőség (576*352 pixel mp4), de élvezhető. Részenként kb. 150MB.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.