Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szezonkezdet / Szezonzárás napja a síterepeken

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szezonkezdet / Szezonzárás napja a síterepeken
2014.08.26. 22:59
Alapvetően Saalbachon is a síelés nagy része a fahatár alatt játszódik le, hiszen nem magashegységi síterepről van szó, tehát nem egy gleccser vagy egy Ischgl, St Anton, dehogy ne menjek ennyire messze (igaz jóval kisebb); Weißsee, Sportgastein.

Mindezek mellett tény, hogy Schladminghoz viszonyítva több a nyitottabb rész, de ez is egyfajta bájt kölcsönöz a helynek. (Saalbach nem az a nagyon szeles hely)

A teljesen mást a nagyságra (is) értem; több pálya, több felvonó, nagyobb tér, nagyobb felület, egy amolyan igazi sígalaxis. Más a környezet is, valahogy "nyugatiasabb", eleve Schladmingnál az Enns völgy számomra kissé jellegtelen, túl széles egy főúttal a közepén nagy átmenő forgalommal. A saalbachi fővölgy egy sokkal alpesibb, sokkal hangulatosabb "vakvölgy". Eleve Saalbach városkának a sétálóutcája is magával ragadó.

Mivel nagy terep ezért némi helyismerettel mindig lehet olyan részeket találni, ahol kevés síelő mozog, tavaly Karácsonykor (pontosan előtte) számottevő sorban állás nem volt.

Pontosan melyik dátum lenne, amikor tervezitek ?

Az utolsó kérdésedre: Hochkönig, tavaly itt főszezonban is lényegesen kevesebben voltak, mint a környékbeli síterepeken, földrajzilag nagyon szép fekvésű síterep jó vonalvezetésű pályákkal, idilli falvakkal, ámulatba ejtő kilátással a Hochkönig sziklafalaira és és és...
Schladmingból többen jöttek oda át tavaly és mindenki azt mondta, megérte, és idén is odamennek.

Nekem speciel Hochkönig jobban dukál, mint Saalbach, függetlenül attól, hogy Saalbach nagyobb rendszer és az éjszakai élete is pezsgőbb. Bár gondolom utóbbi családosan kevésbé szempont :)
Előzmény: (Kis Kovi 172946)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.