Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar síterepek összefogása - közös bérlet?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Magyar síterepek összefogása - közös bérlet?
2012.10.18. 19:01
Egyet értek.

Nézzük az adatokat:

A budapesti agglomerációjában 2.460 ezer ember él.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_agglomer%C3%A1ci%C3%B3
Ez a magyarországi lakosság 25%-a.
Ezen a területen az átlag kereset az országos átlaghoz viszonyítva 20-40%-al több. A sísportnak a tradíciója is jelentősebb ezen a területen. Ezen adatok alapján valószínűsíthető, hogy a hazai sízők 40-60 %-a ehhez a területhez köthető. Tehát van egy jól belőhető, jelentős létszámú, fizetőképes célcsoport, jól behatárolható területen.

Feladat:

A fenti célcsoport számára a lehető legjobb alternatívát adni azzal szemben, hogy külföldre menjenek rendszeresen 2-3 napra sízni- tehát sízzenek idehaza:) Természetesen egy-egy hétre egy-egy jelentősebb külhoni pályát választanak.
Tehát ha lenne egy kedvező alternatíva, akkor nem kellene autózni jóval messzebbre, hanem a hazai, közelebb lévő pályákon sízhetne ez a célcsoport. És talán így többet, többször is síelnének, síelhetnénk.

Konklúzió:

Közös érdeke a hazai sípályák üzemeltetői számára a közös bérlet, vagy valamiféle egyéb alternatíva. Ez már a környező országokban működik - pedig ott nincs földrajzilag ennyire egyértelműen behatárolható célcsoport! Csak le kellene másolni az ottani szisztémát:)

Ha az idei szezonban ez nem jön össze, akkor majd jövőre. Rá fognak jönni, hogy ezt muszáj meglépniük. Az érdekük ebben közös:)
Előzmény: (TKata 141402)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.