Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ki számít kezdő és ki haladó síelőnek?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ki számít kezdő és ki haladó síelőnek?
2012.07.31. 18:43
Szia Xero, örülök neked.

Teljesen jogos az árnyalás igénye, az egyenesen következik az egyéni szubjektivitásból.

És bár én, (a munkám miatt), igyekszem objektív mércékkel mérni, a saját szubjektivitásomon én sem tudok túllépni, ezért amit mondok, kérlek ne általános igazságként, hanem az én szubjektív véleményemként fogadd.

Jómagam úgy vélem, hogy a gyorsan síelés önmagában nem a tudás mértékegysége. A versenyszférában elfogadott vélemény, hogy a világ élvonalában csak egy tucat versenyző megy a saját képességei szerint, a többiek saját képességeiket jelentősen meghaladó kockázatokat vállalnak. Ezért aztán nem gondolnám, hogy a nem versenyzők világában, (én ezt a világot nevezem „amatőr szakasznak”), nem ez lenne a helyzet.

Gyorsan menni bárki tud, aki megszerzett egy bizonyos egyensúlyozó készséget. Időnként előfordul, hogy megkérem a társaságot, nézzük meg, hogy ki tud lassan menni. Na nem kék pályán, hanem feketén. A hogyant rájuk bízom. Na, itt aztán sűrűn előfordul, hogy elválik a májtól az a bizonyos dolog, értem ki szokott derülni, hogy kinek milyen technikák vannak a tarsolyában.

Az állóképességről
Amit írsz, azzal nem lehet egyet nem érteni. A profi hozzáállás (szerintem) itt abban nyilvánulhat meg, hogy a síelő vagy elővesz egy „spórolós technikát”, vagy elmegy a kocsmába.

Nagyon is valószínű, hogy az említett két cimborádnak nem csak az állóképessége kitűnő, hanem birtokában vannak a könnyed, erőlködés nélküli síelést lehetővé tévő alkalmazásszintű ismereteknek.

Nos itt lehet egy különbség egyrészről az oktatók – edzők, másrészről a csak látványból ítélők véleménye között. Előbbiek tudják, (mert már ők is megélték), hogy egy konkrét síelés mögött milyen, (kívülről sokszor nem látható) történések vannak.

Üdvözlettel:
Replaci
Előzmény: (Xero 139667)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.