Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nauders

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nauders
2020.03.31. 08:57
Nauders 2019. dec. 14-21.

Áprilisban Pfundsban voltunk egy hetet, s onnan Samnaunba jártun síelni. Akkor láttuk, hogy van egy kisebb síterület a közelben, amiről nagyon jó véleményeket olvastunk, így úgy gondoltuk, hogy idén ide is eljövünk.
Tavasszal kicsit körülnéztünk, hogy hol kellene megszállni, hogy jó közel legyen a buszmegálló, de erre az idöpontra csak a falu felsőbb részén találtunk egy megfelelőnek látszó apartmant.

Nagyon modern a kabin völgyállomása, s sok-sok szekrény van, ahová be lehet tenni a sícuccokat.

A rendszer nem nagy és ugyan ez az első hetük, de a pályák nem néptelenek. Nem tudtuk, hogy ez az első hét olyan, hogy sok szállásadó ingyenes síbérletet ad, így ezzel sok sporttársat csábít ideruccanásra.
Az ülőliftek közül csak egynek (C) van búrája, de a terület szeles, így a pályákhoz való felliftezés nem a legkellemesebb. A hó is e szélviszonyoknak megfelelően jeges, helyenként göröngyös, bár a D lift jobb oldalán a 12, 14 pályák voltak ottlétünkkor a legjobbak, itt sokkal jobb volt a hóminőség, az összes többi oldal viszont jegesebb volt ebben a magasságban. A völgyállomás felé vezető pályák közül a piros jegesebb, s meglepően jó a kék lejtése, nem kell attól tartani, hogy mászni kelljen a lift felé.

Sajnos rossz időt fogtunk ki. Kedd reggel 3 fok volt fent a kabin felső állomásánál a pályáknál és egyre erősödött a szél, majd köd lett, így haza is jöttünk, mert a kevés síelhető terület miatt egyre többen is lettek a pályán. Lent eső fogadott bennünket. A meleg egész héten tartotta magát.

Mi nem mentünk át az olasz oldalra.

Összefoglalva:
Nem kényelmes, hogy a kabinból lépcsőkön kell lemenni.
Szeles, hideg időben kellemetlen az ülőlifteken, a csákányos liftek olyanok, amit el lehet tőlük várni, most plusz fokok voltak, nem volt viharos szél, de még így igyekeztünk a D lift szélvédettebb területére.
Kora délelőtt a rendszer nagy része árnyékban van, csak a C lift melletti pályák naposak. Ennek a liftnek az alján van egy nagyon szép étterem-hotel (Jochelius), de kicsit érdekes, hogy hogy jutnak oda a szállóvendégek, mert csak síléceken lehet ki és visszajutni (egyelőre nem ajánlanak fel télen más megközelítést).
Bébipálya a kabin közelében van, ami a gyerekek biztonságos odaérkezéséhez jó.
A kék pályák viszont nem könnyűek egy kezdőnek.
A pályák kezelése jó volt.
A kiigazodás nem nehéz, hiszen pici a rendszer. Sok helyen vannak fenyőfák, ez nagyon hangulatos.
Nagyon gyakran (10 percenként, illetve 11 és 14 között 20 percenként) járnak a síbuszok a falu és a lift között. Ügyes, hogy a menetrend (a szomszédos Pfunds felől is) rajta van a térképen. Az első busz 8.10 körül indul mindkét faluból, de Pfundsból kb. 30 perc az út, a faluból 8-15 perc.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.