Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Állatok a sípályán

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Állatok a sípályán
2013.03.28. 17:14
@vassy! Alighanem igazad van. Köszi a hivatkozásokat.
Egy kicsit kevertem a rénszarvast az északeurópai jávorszarvassal - ugyanis ennek van "lapátszerű" agancsa (persze nem olyan szép, mint a dámvadé és nem is olyan kecses, sőt nem is pettyes).
Mentségemre szolgáljon, hogy én akkor ismerkedtem az állatok világával, amikor a WIKIPÉDIA még gondolatban sem létezett, helyette viszont "Brehm: Az állatok világa" nevű 'kiadványt' (könyvtárakban vajon elérhető-e még valahol?) lapozgattam kisgyerekként, no meg 'hivatalból' is illett érdeklődnöm az állatok világa (a mai 'állatok világa' hál' Istennek már nem érdekel) iránt, lévén Édesapám zoológus professzor volt (lévén - volt ?? Nyelvészek! Elnézést, talán mégis érthető).
Meg a személyes találkozásaim is keveredtek ezzel a három állatfajtával: Somogyban dámvad, Északeurópában, Lappföldön gyakorlatilag egyszerre a rén- és jávorszarvas.
Mindemellett lehet, hogy tényleg rénszarvasokat láttál Ausztriában karámban - talán szánhúzásra tartották őket?
Én csak a kételkedésemet fejeztem ki, de megismétlem: ha már Mo-on struccfarm lehet, hát miért ne tarthatnának akár jávor, akár rénszarvast (pl. állatkertekben is rengeteg nem honos egzotikus fajt, fajtát tartanak).
WFeri
Előzmény: (vasssy 158137)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.