Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bad Kleinkirchheim
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Villa Huber - szobák és lakosztályok Gerlitzen és Bad Kleinkirchheim közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bad Kleinkirchheim
2006.01.13. 23:41
nemrég érkeztem haza BKK-ből, közel 1 hónapot töltöttem kinn (meló).
most tényleg nagyon jók a hóviszonyok. amikor megérkeztünk, akkor még a nov végén leesett kb 1 méteres hó volt, azóta (nov vége és dec 20 között) jelentősebb mennyiségű hó nem esett, aztán az ünnepek között, majd szilveszter után többször is, napokon keresztül szakadt a hó, elég jelentős mennyiség esett le, pályán kívül is nagyon jól lehetett menni, igaz a lavinaveszély is megemelkedett 4es fokozatra helyenként. egy-két helyen kisebb lavina is alább ment, természetesen pályán kívül, ezen a héten hétfőtől folyamatosan hétágra sütött a nap, s a napon egész kellemes idő volt, főleg lenn a völgyben, de árnyékban, vagy amikor kezdett lemenni a nap ,elég hideg volt. a szilveszteres hétvégén -15 fokok voltak pár napig, aztán szerencsére megenyhült az idő, bár reggel így is -8 -9 fok körül volt a völgyben. a bkk-i rész (kaiserburgbahn stb) eléggé árnyékos, legalábbis ilyenkor (tavasszal persze más a helyzet), szóval lebarnulni itt nem nagyon lehet:) leszámítva a csúcsközeli részeket. a st oswaldi (nockalm,brunnach, scharte etc) rész viszont nagyon jó kis napos rész. a schartéban két vadonatúj négyüléses épült az idei szezonra;futószalagos beszállás és puha bőrülések, egész komfortos. a az itteni kabinos és a négyülésesek között egy új kék sípályát (síutat) is csináltak, így már nem kell igénybe venni a brunnachi csákányost ,ahhoz,hogy a schartére jussunk, majd a nockalmra. a pályarendszer egész nagy, s többnyire áttekinthető. viszont a nockalm és bkk )bach) közötti rész kicsit zavaros. ide nem árt azért a térkép, meg figyelni a táblákat, mert könnyen elkeveredhetünk, s egyszer csak azt vesszük észre, hogy nem a nockalmbahn kabinos, hanem a bkk felőli duplaszékesnél vagyunk:)
a síbérlettel ingyenesen használhatjuk a síbuszokat.amik reggeltől késő délutánig/kora estig folyamatosan közlekednek a völgyben.
a hüttékben az árak nagyjából azonosak, mint a hasonló nagyságú osztrák síterepeken. de pl. semmeringi hüttei árakhoz még egy eurót számoljunk rá az ételeknél.
éjszakai élet: van, bár inkább éttermek, sörözök és kocsmák. lenn BKK-ben a pesot, berchlstubét, vagy a die grottét emelném ki, persze ezeken kívül még tengernyi kis betérő van. a grottéban szilveszterkor 20 euró volt a belépő. és hajnali egy óráig annyit ihatott at embert ,amennyit nem szégyelt (igaz csak bizonyos italokból).
szórakozóhely pl a kaiserburg közelében lévő take five, itt disco zene (dance, pop), vagyis egy slágerosabb vonal megy. a belépő szilvezsterkor 8 euró volt, ami végülis nem egy egetrengető összeg, de sajna a korhatár elég alacsony, amolyan tinidiszkó feelingje volt az embernek a sok 14-16 éves kisfestet csajokkal, így pár perc után el is jöttünk innen.
a kaiserburg másik oldalán van egy apres ski bar, közvetlen a pálya mellett (nagyjából a rhömerbaddal szemben). itt anton aus tirol, s hasonló osztrák apres ski hitsek mentek.
még itt lenn a völgyen egész jó pizzéria a capo. bár a belső design vhol a 80as éveket idézi.
st oswaldon a berghofba vagy a sportalmba érdemes betérni,+ a brunnach kabinos aljánál lévő kis "hüttébe", itt néha apres sí partik is vannak.
a hóval az 1 hónap alatt semmi gond sem volt, van belőle bőven, és remélhetőleg egész szezonban így lesz:)
közeli síterepek közül falkertet érdemes meglátogatni, egy kicsi terep, de a pályái carvingolásra nagyon jók.
képek később jönnek
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.