Ravascletto síterep leírás

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó
laponként:
összesen 44
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  petratothNőHaladó síelő
Dátum: 2019.02.08. 09:30
(Üzenetazonosító: 204563)
petratoth Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2010.11.12.

Sziasztok! Eladó egy 2 személyes, félpanziós, pályaszállásos síút a Sítanoda szervezésében. (A szüleim betegség miatt nem tudnak jönni.) Ez nem sítábor, illetve nem csoportos utazás.
Időpont: 2019. febr. 17-22. (5 éjszaka)
Helyszín: Ravascletto, Olaszország, https://sielok.hu/siterep/ravasclet...to/ , https://www.sitanoda.hu/siterepek/r...avascletto
Szálloda: Hotel Sportur https://www.sitanoda.hu/szallas/hot...el_sportur
pályaszállás, 2 személyes szoba fürdővel, félpanziós ellátás: svédasztalos, bőséges reggeli és vacsora.
Utazás: egyénileg
Síbérlet nincsen az árban. Sífelszerelést és síoktatást lehet a helyszínen igényelni (előzetesen érdemes jelezni, úgy olcsóbb). Hóbiztos hely, mi évek óta ide járunk, nagyon szeretjük 😊 Frissen esett hó a héten, minden pálya üzemel.

Eredeti ár 2 főre, félpanzióval, 5 éjszakára: 174 000 Ft
Most 100 000 Ft-ért eladó!!!

Jelezzétek bátran, ha érdekel: tothpetra87@gmail.com vagy +36-20-337-46-62

Mandl-Tóth Petra
Feladó:  cdlFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2018.08.05. 20:54
(Üzenetazonosító: 201247)
cdl Hozzászólások: 103
Regisztrált: 2015.03.08.

Ebben az évben újra megnézem ezt a terepet az év végén, megírom majd mit tapasztaltam.
Feladó:  csaborFérfi
Dátum: 2018.04.02. 18:58
(Üzenetazonosító: 201019)
csabor Hozzászólások: 3468
Regisztrált: 2009.12.18.
64 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A tapasztalataim nekem is kedvezőek ezen a terepen már több éve.
Előzmény: (vasssy 200853)
h i r d e t é s
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.03.22. 23:31
(Üzenetazonosító: 200853)
vasssy Hozzászólások: 1777
Regisztrált: 2006.02.27.
45 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Érdekes, hogy ezt mondod a pályakezelésről, nekem épp az volt a tapasztalatom, hogy jobb, alaposabb az átlag osztráknál. Többször volt, hogy az éjszakai havazás után a ratrakolt hóra esett 10-15cm friss hóra számtottunk, de mire felértünk, a pályák nagy részét újraratrakolták már. Pályanyitásra. Ilyet Ausztriában nemigan láttam még...
Ha pedig ahogy írod id, éjjel leesik egy nagyobb mennyiség, de nincs ideje kifagyni, az bizony 11-re bárhol túrt lesz (ezek nem igazi buckák, csak optikailag :-) ) akár lekezelik akár nem.
Előzmény: (cdl 197932)
Feladó:  vasssyFérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.03.22. 23:20
(Üzenetazonosító: 200852)
vasssy Hozzászólások: 1777
Regisztrált: 2006.02.27.
45 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Régen azon tűnődtem, hogy miért utaznak az emberek ekkora távolságra Magyarországról, Cseh- és Lengyelországból egy egész hétre egy ilyen kicsi síterepre. Aztán amióta sít oktatok, átértékelődött számomra egy terep használhatóságának értékelése. Fontosabb, hogy a pályák között meglegyen a tudásszintek közötti átmenet, szóval amikor bevállaltam 3 februári hetet Ravascletton, már nem voltak előítéleteim.
A pályák összes hossza, talán a terep tagoltsága miatt nekem többnek tűnik mint az itt feltüntetett 22km.
Kezdő terület 3 is van. Lent Ravasclettoban a nagykabinos aljában, fent a nagykabinos tetejénél és a hegy túloldalán az Enzo Moro szállodánál. Nekem a fenti kettőt volt szerencsém használni. Aki lent kezd és továbblépne, annak a nagykabinossal kell a kék pályákhoz felmennie, majd ugyanígy lejönnie. A kabinos tetejénél nagy tágas terület van hüttével, gyülekezésre alkalmas hellyel, varázsszőnyeggel. Az innen induló kék pálya az első szakaszon keskeny, szerpentines, ezért a kezdők gyorsan kitolják a havat a védőháló felőli szélére, de “lezuhanásra” nincs esély, itt rendes védőhálók vannak kifeszítve. Ez a szakasz egy kicsit bátrabb továbblépőkkel gyorsan levágható egy széles, barátságosabb piros szakasszal. Ezután a kék pálya becsatlakozik a többi lifttől jövő kék pályákba, ezek jól variálhatók unalom ellen és tudásszintnek megfelelően is. A pályák között és a kékek alján vannak lapos átcsúszók, ezekre rá kell gyorsítani.
A piros és fekete pályák között nehézségben nem mindig éreztem a különbséget. Pl a 6-os pirosat viszonylag gyorsan lesíelték, míg a nem igazán meredekebb 8-as feketén jó maradt a hó és csoporttal is élvezetesebb, könnyebb volt rajta lecsúszni. Persze ez pszichológiailag ez mindenhol így működik… :-)
Élmény szempontjából két piros pályát emelnék ki, a Tamai tetejéről levezető 9-es jelzésűt és a Ravasclettoba visszatérő 10-es Lavettát. Előbbire nem csupán a valóban egyedülálló kilátás miatt érdemes felmenni, hanem a lecsúszás is élvezetes az először kellemes, majd a végén erősebb lejtésű pályán. Utóbbi pedig változatos lejtésű, kb. 4km hosszú síélményt tartogat számunkra több mint 800m szintkülönbséggel. Ráadásul a legmeredekebb rész a középállomás felé kikerülhető (a piros pályákkal éppcsak ismerkedőknek így sem ajánlanám) és még a falu előtt a lapos részen lévő hütténél ki is pihenhetjük magunkat.
Haladóbb gyermekekkel rendelkezők számára kötelező a Val di Nuf (az alpakás :-) ) felvonó melletti tározóval szemben induló “Yeti pálya” aminek első, unalmas szakaszára kicsiknek és nagyoknak egyaránt mókás alternatíva a mellette lévő vízfolyás medre, ami aztán később egy keskeny, félcsőszerű síúttá válik, a végén buckákkal, természetes ugratókkal.
Aki épített akadályokra vágyik, a Tamai oldalában a 8-as fekete és a 6-os piros között találja a parkot amit egy tányéros felvonó szolgál ki.
A pályamenti hüttékben az árak az osztrák árszínvonal alatt maradnak, talán meglepő, de jók a pizzák és a kávék, de a bombardino is egészen élvezhető és ha már ott vagyunk, a különböző grappákat is érdemes kipróbálni. A leghangulatosabb (és egyben legkisebb) hütte a Rifugio Tamai, ami nevével ellentétben nem a Tamain található, hanem a Val di Nuf felvonó alatt a kék összekötőszakaszok csomópontjában található. Állítólag itt nagyon jó a rák, de ezt nem próbáltuk… A ház mellett, közvetlenül a felvonó alatt egy bekerített részen 3 alpaka él megállásra, fotózásra csábítva a síelőket, innen az előbb említett “alpakás felvonó” ragadványnév.
A síterep valóban minden tudásszinthez tartalmaz pályákat, 100%-ban hóágyúzható, minden adott egy élvezetes síhéthez az egész családnak/csapatnak. Én személy szerint pozitívan csalódtam...
A galériában megpróbáltam megragadni a 3 hóban gazdag, de túlnyomóan napos hét hangulatait. ;-)

https://sielok.hu/fotoalbum/ravascl...etto-2018-febr/galeria/
Feladó:  cdlFérfiHaladó snowboardos
Dátum: 2018.01.05. 16:02
(Üzenetazonosító: 197932)
cdl Hozzászólások: 103
Regisztrált: 2015.03.08.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Az év végét ezen a síterepen töltöttük.
a Sitanoda szervezésében voltunk a Sportour szállodában.
A megérkezésünk éjszakályán esett 50 cm hó, így a pályákon nem szűkölködtünk.
Mondjuk a pályakezelés nem ér fel az Ausztriai minőséggel, de sebaj.
A buckasít is meg kell tanulni:)
Már 11-kor összetolt, buckás pálya fogadott minket.
De ez nem szegte a kedvünket, boldogan csúsztunk.
Bár nem sok km a síelhető útvonal, elég volt bőven.
Változatos a hely.
A várakozás a lifteknél átlag 2 perc lehetett,(vagy kevesebb) szóval ez tökéletes volt.
A Sítanoda minden dicséretet megérdemel.
Vidám, profi csapat.
Jó volt együtt tölteni egy pár napot velük.
Külön köszönet Sacinak és Gábornak a gyerekeink tanítása miatt.
Nagyon sokat fejlődtek, és boldogan csúszkáltak egész nap.
És persze Márknak is a snowboard tudásom fejlesztéséért.
Lacinak jó fényeket.
Remélem jövőre is ott lehetünk.
Feladó:  no_one
Dátum: 2014.12.04. 19:39
(Üzenetazonosító: 175032)
no_one Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2007.12.13.
18 síterepet értékelt

Kedves apalermoi,

Sutrio egy szerethető,kedves kis hely, szűk utcákkal, nyugalommal.
Sutrióból két módon lehet a pályákhoz jutni: 1. Ravascletto település felől, így kevésbé szerpentines. Havazásban, rossz időben javasolt. ekkor kabinos lifttel juthattok a pályákhoz.
2. Enzo Moro felé, ekkor egy négyülőssel fogsz először találkozni. Mindkét helyen van parkoló.

Jó időben, hétvégén a pálya és környékén van forgalom, egyéb esetekben nem jellemző.

Az oktatás kapcsán természetesen igénybe lehet venni 1-2-3 napra is az oktatást, rugalmasak vagyunk. Hétfőtől -péntekig vannak a tanfolyamok,célszerű a kezdést(hétfőtől kalkulálni) egyéb esetben magánórát javasoljuk.

Remélem tudtunk segíteni.

Uj Róbert
sítanoda
infok: ravasclettosi.hu
Előzmény: (apalermoi 175016)
Feladó:  apalermoi
Dátum: 2014.12.04. 14:08
(Üzenetazonosító: 175016)
apalermoi Hozzászólások: 247
Regisztrált: 2005.12.15.
11 síterepet értékelt

Sziasztok!

Kacsintgatok Ravascletto felé és bár Olaszországban nagyon favorizálom a panziókat, hoteleket, lehet hogy idén kipróbálnám az apartmanozást, főleg hogy azt olvastam, Sutrioban vannak félpanziós apartmanok is.
Van valakinek esetleg tapasztalata sutrioi apartmanokkal?
Milyen reggelente a közlekedés a sípályák felé, milyen messze lehet parkolni a liftektől, van-e elegendő hely főszezonban is, vagy szenvedős a helykeresés. Ott lehet-e hagyni valahol a felszerelést éjszakára?
Mivel két poronttyal mennénk, valószínűleg nem a legkorábban kelünk és nem napi 7-8 órában síelünk, ezért kérdezném a fentieket.
Ja és milyen az esti sétálgatós élet,téli hangulat Sutrioban ill. Ravasclettoban?
Egyébként látom, hogy a Sítanodások írogatnak ide, ezért megragadnám az alkalmat, hogy ezen a fórumon kérdeznék tőlük is, mégpedig arról, hogy az van-e mód a síiskola részleges igénybevételére is. Ugyanis gyermekeim (4 és 6 év)nem biztos, hogy ugyanazt gondolják majd a síiskoláról, mint én, és lehet, hogy 2 nap után már csak egy szabadon választható elfoglaltságként tekintenek rá, én pedig nem erőltetem a dolgot. Emiatt nem szívesen foglalnék be előre 1 hét síiskolát.

Előre is köszönöm az infókat,

B.
Feladó:  no_one
Dátum: 2014.10.03. 14:16
(Üzenetazonosító: 173364)
no_one Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2007.12.13.
18 síterepet értékelt

Jó hír a családoknak. Az idei szezonban, Ravascletto-Zoncolan terepén az eddigi 8 helyett 10 éves korig ingyenes a síbérlet. ravasclettosi.hu
IMG-3947.jpg
Feladó:  IgalNőHaladó síelő
Dátum: 2014.02.03. 17:11
(Üzenetazonosító: 168722)
Igal Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.11.22.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
A Sítanodával mentünk, un. Pingvin táborba.

Ravascletto kisebb síterület, de 1 hétre is kiváló. 1 kabinos felvonó van, ami csak a hegyre való feljutást teszi lehetővé, nap közben nem érdemes lesíelni, mert a sípálya vége az út másik oldalán van. A 100 személyes kabin kb. 10 percenként indul, 2 van belőle és 4-5 perc alatt ér fel a hegyre, csak állni lehet benne.

A hegyen az egész pályarendszer belátható egy tölcsér alakban, 4 ülőlift működik, minden pályát be lehet síelni ezekkel. 2-3 fekete pálya van, de az egyiket délutánonként sokszor lezárják a versenyzőknek. (Szlovákiában ezek inkább piros pályák lennének). A piros pályák elég jók,kb. 5 darab és van snow park a boardosoknak. Január 20-24-ig üresek voltak a pályák, soha nem kellett egy fél percet sem várni a felvonóknál. Szombaton rengetegen jöttek, akkor kb. 5 percet kellett várni a felvonóknál, délután kevesebbet. Az egészen kezdőknek van egy kicsi domb varázsszőnyeg felvonóval.

A kabinos lift végállomásán van a Zoncolan hegycsúcs és itt egy önkiszolgáló étterem. az árak hozzávetőlegesen: tészták 6 E, rántott hús krumplival 10 E, virsli krumplival 7 E, sült krumpli (nagy adag) 3.5 E, italok: 0.5 l ásványvíz 1.5 E, cola, fanta 2.5 E., forró csoki 2.5 E.Lehet heti menüt is rendelni a Sítanodánál 40 E, ebben egy tészta főétel, 1 üdítő és egy desszert van (vasárnap este kell rendelni es 2 menü közül választani) Szerintem ez annak jó, aki apartmanban lakik, mert a Sportur szállodában ugyanezek a tészták vannak és bőven elég.

A Zoncolanra menő ülős lift alján van az Enzo Moro hotel, annak az éttermében nagyon finom a pizza, jó nagy, egy fél bőven elegendő egy könnyű ebédre és 6-9 E-ba kerül.
Az olasz espresso mindegyik helyen 1 E, nagyon finom, capuccino 1.5 E

Mi a Sportur hotelben laktunk- abszolút pályaszállás, a sípálya vége 20 méterre van a garázstól, ahová a felszerelést tesszük. a felvonó kb. 80 méterre, az út másik oldalán található. A félpanziós ellátás kiváló, reggelire ugyanaz a sonka, szalámi, vaj, jam, méz és kétnaponta virsli és kockázott rántotta. A reggeli italok elég rosszak és vizesek (meleg tea, tej, kakaó, különböző gyümölcsöt nem látott italok) Friss zsemle. Vacsorára salátaasztal (cékla, saláta, hideg zöldbab, kukorica, francia vagy hússaláta, 2 naponta rántott hagymakarikák), 2 fajta tésztaétel (milánói, spagetti carbonara, lasagna, stb) a főételt felszolgálják, ez valamilyen hús körettel (párolt zöldség vagy krumpli) és desszert vagy gyümölcs kirakva, utolsó nap torta.

Pár szót a szervezésről: a Sítanoda irodával mentünk, mert szerettünk volna oktatást, itt a sielok.hu-n találtam a hirdetést. Gyerekeknek minden szinten napi 2-szeri sí vagy snowboard okatás volt (9.30-11 és 13-14.30 vagy 11-12.30 és 14.30-16), felnőtteknek napi egyszer vagy 9.30-11 vagy 11-12.30. Mindig a kezdők órája van előbb. A gyermekeimnek sikerült egy szuper oktatót kifogni- Kadlecsik Marci- gyermekeimnek „Carving bácsi”. Szandra olyan barátságosan és profin tanította a fiamat, hogy 1 snowboardóra után a záráskor már le tudott jönni a piros pályán.

Eddig nagyobb helyeken voltunk, de ez nagyon tetszett- mind Ravascletto, mind a Sítanoda csapata (kezdve az itthoni foglalástól az út végéig)
Feladó:  admin3
Dátum: 2013.11.13. 12:48
(Üzenetazonosító: 162406)
admin3 Hozzászólások: 699
Regisztrált: 2007.01.25.

Napsütés, bombardino… modern sípályákkal, magyar síiskolával és nem utolsó sorban rendkívül kedvező síbérletárakkal!

A Ravasclettot bemutató cikkünket itt találjátok:
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk.../olasz-hangulat-ravascletto/
Feladó:  no_one
Dátum: 2013.10.16. 21:54
(Üzenetazonosító: 161540)
no_one Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2007.12.13.
18 síterepet értékelt

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


egy kis gyorsulás...Ravascletto-Zoncolan-on. Főleg lefelé érdekes a verseny. 2.10-től
Feladó:  pocahontasNőProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2012.12.16. 19:09
(Üzenetazonosító: 146469)
pocahontas Hozzászólások: 58
Regisztrált: 2012.10.14.
8 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Én is csatlakoznék. Nagyon jó hely.
Előzmény: (grevesz3 114633)
Feladó:  Burgyán Péter
Dátum: 2012.12.09. 10:19
(Üzenetazonosító: 145589)
Burgyán Péter Hozzászólások: 74
Regisztrált: 2007.01.14.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A sípályák szombaton kinyitottak részelegesen, dec.14-től a teljes sípályarendszer nyitva lesz. Hóhelyzet lent 5-10 cm, fent 20-40 cm , a hógyúk folyamatosan üzemelnek..

Webkamera: http://www.promotur.org/it/15470/Zo...ncolan
Feladó:  Burgyán Péter
Dátum: 2012.12.04. 10:30
(Üzenetazonosító: 144975)
Burgyán Péter Hozzászólások: 74
Regisztrált: 2007.01.14.
7 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

35 cm friss hó a Zoncolanon,tervezett nyitás dec.8.

webkamera: http://www.promotur.org/code/15470/...Zoncolan
funiviamontezonco-jpg.jpg
Feladó:  Réczi AttilaFérfiProfi síelőProfi snowboardos
Dátum: 2011.12.17. 19:10
(Üzenetazonosító: 127380)
Réczi Attila Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2010.10.03.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Hó helyzet jelentés képi formátumban Ravasclettoról!
Üdv.: Attila
http://www.sitanoda.hu/
zoncolan1.jpg
Feladó:  Balla Gyula
Dátum: 2011.12.08. 12:36
(Üzenetazonosító: 126469)
Balla Gyula Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2001.11.26.

Sziasztok!
Szilveszterre megyünk ide, még nyoma sincs a hónak.
Tud valaki mondani valamit az itteni "hó-szokásokról"?
Tudom, ez semmi biztosítékot nem jelent erre az évre is.
Üdv: Gyula
Feladó:  grevesz3FérfiKezdő síelő
Dátum: 2011.03.10. 17:35
(Üzenetazonosító: 114633)
grevesz3 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2011.03.10.
BEMUTATKOZÁS

Sziasztok!
Csak csatlakozni szeretnék a Ravasclettó Hotel Trieste szállást és kiszolgálást dicsérők táborához. (Marcelló-hoz)Mi 2011.márc.4 től 9 ig voltunk ott.
A fórumon az indulást megelőző estén olvasva a "két csillagos" minősítést kicsit félve vittem 15 fős csapatomat a szállás helyre, de hát mit volt mit tenni, hát magamban tartottam az aggodalmamat a WC papír hiány és a "80 as évek" minősítés miatt.
Jól is tettem, mert kicsit eltúlzott volt, nem annyira borzalmas, sőt inkább tiszta, normális nem is nagyon lepukkant szobákat kaptunk, bár ezt nem mondta senki sem, de ettől féltem.
WC papír hiányunk nem volt, mert minden nap töltötték, hát a zuhany függöny az hiányzott egy kicsit, ez igaz.
Szabolcs és csapata hozzáállása pedig mindenben kárpótolt bennünket. Mi is vidám csapat voltunk, vagyunk és leszünk is, így még az sem vette el a kedvünket, hogy volt olyan csoport, aki összetévesztette a félpanziós étkezést a csomagolj, amit csak bírsz típusú étkezéssel. Minket bántott ez a kapzsiság, de a személyzet ezt is mosollyal vette tudomásul. Persze nem volt hiányunk így sem, sem enni, sem pedig innivalóban. Külön kiemelném, hogy a baleset miatti, mert sajnos az is volt, késői vacsora sem okozott semmi gondot Szabi és csapatának, képesek voltak minden fintor nélkül 22 órakor is tálalni. Szóval most voltunk először, de jövőre is megyünk, ez biztos, mert a csodálatos napsütés, hegyek, tökéletes hó viszonyok és a páratlan kiszolgálást nem szívesen hagynánk ki jövőre sem és ez itt biztosított.
A többivel teljesen egyetértek, pályát és egyebeket illetően is. Örülök, hogy létezik ez a fórum, mert a dicséretet nem szeretjük általában közkinccsé tenni, pedig fontos.
Jut eszembe, hogy írtam Holiday-nak, hogy WIFI-t intézzenek, mert arra van igény, csak az olasz főnök (pálinkát szerető) nem érti a nyűgünket. Azt hiszi az internet abból áll, hogy a szállodája fenn megtekinthető a hálón.

üdv. mindenkinek
Előzmény: (marcello 112078)
Feladó:  marcelloFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.02.25. 00:05
(Üzenetazonosító: 112078)
marcello Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2006.01.23.
15 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Sziasztok!
Február 6-11 között síeltünk Ravascletto-ban egy 25 fős csoporttal, megosztom itt is az élményeinket.
Arta Terme-ben, a Hotel Trieste-ben volt a szállásunk (erről majd a végén), ez kb. 8 km-re van a pályától, a Monte Zoncolan-i parkolótól (ki van táblázva szépen, Sutrio-nál), maga Ravascletto a nagykabinos lifttel messzebb, 16 km-re fekszik.
Az itthoni enyhe idő fogadott minket kint is, 8-10, néha 14 fok (!!!) fent a pályákon, éjjelenként viszont fagyott. Ez visszaköszönt a pályák állapotában is, a napos részek hamar megolvadtak, az árnyékosak viszont rettentő kemények maradtak délutánra is. Természetesen a jól megszokott olasz mentalitás mindenütt, rendesen kezelt pályák, jó liftek, bőséges italmennyiségek a rifugiokban, embertömegek s sorbanállás pedig ezen a héten sem voltak. A Zoncolan parkolótól (itt van egy kölcsönző szervizzel együtt) kb. 60 méter séta egy kis dombon felfelé a rifugiok és a liftek övezte centrum. A Zoncolan-nál az 1-es fekete és a 2-es piros pálya nagyon jó, utóbbi viszont elég hamar elromlik, érdemes áttérni ilyenkor a fekára, nincs nagy különbség a kettő között. Ottjártunkkor kora délutánig mindennap zárt edzés volt ezen, utána szuper meneteket lehetett jönni rajta. Ugyaninnen fentről (ide érkezik a nagykabin is, pazar a kilátás!) indul a 4-es kék is, nagyon kellemes, kezdők 2-3 nap után simán jönnek rajta, ennek a közepéről lehet feljutni egy négyes lifttel a 8-as Goles-re is, ez is kellemes kékes. A Zoncolan centrumnál balra van a másik négyes ülőlift, erre indulnak a haladóbbak, ezzel és a felette levő másik négyüléses buborékossal lehet feljutni az 5-ös pirosra, a 6-os fekára (kb. egyforma nehezek), valamint a szintén gyönyörű panorámát nyújtó Tamai-ra, innen a 7-es pálya visz le minket a 6-oson át, a 4-es aljába. Ahhoz képest, hogy csak 28 km a pályarendszer, nagyon változatosan lehet síelni, egyáltalán nem lehet ráunni, mondjuk nekem esélyem sem volt erre, mivel a 2. napon sikerült a síbotomra esnem s jól megzúznom a térdkalácsomat (féltettem a fotós hátizsákot), így 2 napot ki kellett hagynom. Fontos megemlíteni, hogy 5 (igen, öt!) varázsszőnyeg is van a teljesen kezdőknek s a gyerkőcöknek, nekik tehát abszolút úri dolguk van, aki itt nem tanul meg síelni, az seholsem. Egyszer lejöttem a nagykabin alatti 9-es pályán is, de nem volt olyan nagy élmény, meglehetősen árnyékos, darabosra lefagyva, vesekövem, ha volt is, nem sok maradt utána. Délutánra, ha felenged, ez a pálya is jó lehet. A kabin villámgyors, emlékeim szerint 4 perc alatt fent van, nekem tériszonyosnak megijedni sem volt idő (két slukk pályinka közben) s máris ki kellett szállni. Azért pár fotót csináltam itt is.
Akkor pár szót a szállásról. Egy fiatal magyar srác, Szabolcs viszi többedmagával, a bárban maga az olasz tulaj a pultos, nem veti meg a jóféle magyar házipálinkát (sem). Az épület s a 2-3 ágyas szobák a 80-as évek színvonalát idézik megjelenésükben, inkább két csillag ragyog csak a homlokzaton. Tiszta, takaros, de azért hiányzik a zuhany- vagy kádfüggöny, néha WC-papírt is a portán kell kérni. Félpanzión voltunk, reggel felvágott, sajt, vaj, lekvár, néha rántotta vagy szafaládé-szerű melegétel, napközis teával és hosszúkávéval. Este leves, tészta, főétel s desszert vagy gyümölcs. Mindig jól lehetett lakni, de az 'al dente' fogalmát nem nagyon ismerték, mindig rettenetesen túlfőzték a tésztát. Egyébként mindenki nagyon baráti és szívélyes, egy rossz szavunk sem lehetett senkire sem. Amúgy is mindig a társaságon múlik, hogy milyen a hangulat, a miénk kiváló volt, gyakran éjjelig vittük a prímet (ezúton is elnézést a többi lakótól a hangzavar miatt!). Szívből ajánlom a helyet s a pályarendszert is, családosoknak és nagyobb társaságoknak is, akiket nem riaszt vissza a 8 km-es pályatávolság.
Panoráma a Tamai tetejérőlBébipálya varázsszőnyeg a Zoncolan tetejénA Zoncolan tetejéről, balra az 1-es fekete, jobbra a 2-es pirosA Tamai és az ArvenisA 8-as (Goles) és a 4-es kék pályákIsmét a Tamai és az Arvenis csúcsokHarmadszor is ők...A Zoncolan-i varázsszőnyeg felülrőlKilátás nyugatraKilátás a Tamai-ról délreBalra a 2-es piros, jobbra az 1-es fekete jön leÉNY-i panorámaA nagykabinos tetejéről, a 9-es pálya egy részével, lent RavasclettoJobbra a 2-es piros kanyarog, balra lent a Zoncolan-i parkolóVarázsszőnyeg 3.Jobbra megint a 2-es zúzdaHotel Trieste 1.Hotel Trieste 2.
Feladó:  Réczi AttilaFérfiProfi síelőProfi snowboardos
Dátum: 2011.02.19. 09:06
(Üzenetazonosító: 111021)
Réczi Attila Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2010.10.03.
BEMUTATKOZÁS

Jó hír!
Február 17-én reggel 80cm friss hó Ravascletton!

Üdv.: Attila
http://www.sitanoda.hu/
következőutolsó
laponként:
összesen 44
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.