Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik a jobb: a karving vagy a párhuzamos-farolós technika?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik a jobb: a karving vagy a párhuzamos-farolós technika?
2020.11.24. 09:15
Szia Zoli!

Igen, én is azt látom, hogy még a fiatalabbak sem nagyon akarják fejleszteni a mozgásukat. Egyszerűen csak ki szeretnék használni azt az 1 hetet, és élvezni a csúszást. Van egy csapat, akikkel évek óta együtt járunk Franciaországba. Többnyire hozzám hasonló korúak, de vannak fiatalabbak is. Az egyik fiatal lány (30 egynéhány éves), hosszú egyenes léccel síel mind a mai napig, de azzal nagyol jól. Hagyományos stílusban, összezárt lábakkal, szép kígyózó mozgással. Néhány éve kapott egy carving lécet, és azóta 2 léccel jár a túrákra. De hiába próbálom rábeszélni, hogy a carvingot használja. Egy napig azzal síel, de másnap visszaáll az egyenes dióverőre.
Van egy másik fiatal lány, aki piskóta léccel síel, de nem élen, hanem a régi farolós technikával. Megkérdezte tőlem, hogy neki még érdemes-e megtanulni az új stílust. Persze, hogy érdemes, mondtam.
A csapat idősebb tagjai pedig már nem is érdeklődnek a carving iránt, csúsznak úgy ahogyan évtizedeken keresztül megszokták. Így érzik biztonságosnak. Őket jobban megértem.
Előzmény: (TZoli 209908)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.