Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síléc javítás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
VÁrpád
266 élménybeszámolót írt
266
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síléc javítás
2023.11.08. 21:56
Az utolsó képen jól látható a fosch minőségű kantni élezés! Szinte fűrészelni lehet vele! Ugyan egy ilyet 2-3 körös vizes gyémántlappal tükörre ki lehet munkálni! Még akkor is érdemes, ha ez már nem a hasznos élhez tartozik! A korrózió jóbarátja az ilyen felületnek! Igénytelen munka! A waxot is sok esetben levehető csőrvédő fenthagyása mellett hordják fel kézzel és géppel egyaránt! Pedig a viasz elzárja a felületet az oxigéntől és a nedvességtől! Én esküszöm a vasalós felhordásra! Lehetőség szerint a csőrvédő eltávolításával a léc csőrétől a farka végéig felhordva!

A vasaló hőjétől :
- a bejutott nedvesség kipárolog
-a mikropólusok légrések kitágulnak
-a rámelegített olvadt waxot a hűlés pillanatától a dermedés kezdetéig kapillárisan magába szívja a ,,léc felülete szerkezete”(kantni mellett is ami megvédi az alározsdásodástól fagyfeszítéstől lécpárunkat)

Ez egy 170 cm lécpárnál kb 12-20 g wax egy körben! Ebből a lecsöpögés kipárolgás kb:10%! Ami a legmeglepőbb, hogy a tisztességesen kimunkált,( lekapart, kikefélt, polírozott) struktúrált lécen/lécben (párban)kb: 2-4 g wax maradt fent!

Ha lekaparásnál talpanyag szőrök szöszök észlelhetők, akkor a waxolást ajánlott/érdemes megismételni akár kétszer is! Ez legtöbbször kézi talpfeltöltés kimunkálás csiszolás esetén fordul elő! Ezért ne szegjétek kedvetek próbálkozzatok bátran!

( digitális konyhamérlegen10 pár léc átlaga, freeride, slalom, all mountain típusok mérésével, tájékoztató jelleggel készítettem)

No akkor most jön a kérdés: Környezetvédelem?
Fluoros wax? 2-4 g waxban mennyi fluor van? Ha valaki tudja a választ, írjon bátran!
Előzmény: (VÁrpád 219071)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.