Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden vagy Cervinia

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sölden vagy Cervinia
2023.03.18. 20:29
Nagyon szépen köszönöm mind a kettőtöknek, hogy segítséget nyújtotok egy helyesebb döntés meghozásához.

Az elmúlt szűk 30 évben egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan nap volt, amikor időjárás/hóhelyzet miatt meghiúsult volna 1-1 sínapom, azonban azt gondolom, hogy egyre inkább minden körülményt figyelembe kell venni a sítúra megtervezésekor.

A leírásotok alapján jelenleg közelebb állok a Söldenhez a zermatti komoly időjárásbeli befolyás miatt. A munkám miatt nincs gyakorlatilag utolsó pillanatos változtatási lehetőségem, illetve van, de az azzal jár, hogy a "fiús" sítúra ugrott, ami egyenlő 2 hónap mély depresszióval. Nem vállalnám.

Távolság nem lenne gond. Franciaországba is többször kivezettem egyetem alatt egy lendülettel, megalvással most is vállalnám.

Jelenleg inkább a kevésbé kockázatos terepet választanám.

Hüttékkel kapcsolatos tapasztalatokat szeretném még kérdezni tömeg és vendégekhez való hozzáállás tekintetében. Tignes síterep emiatt ugrott első körben az általam felhozottak közül, mert angol fórumokon szinte csak azt olvasni, hogy kb. terhére van a vendég a vendéglátóknak...

Síterep nagyságát tekintve a Sölden+Gurgl 143+112=254 Km. A tapasztalatom szerint, ha változatos a terep, akkor az 1 hetes sítúrára nekem 100Km-nyi pályarendszer felett már nincs klausztrofóbiám.

Megijedtem kicsit ettől az időjárási kitettségtől (szél + esetleges hóhiány), amit írtatok.
Előzmény: (D.Dani 218592)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.