Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Avar Hotel Mátrafüred****S - új wellness szálloda a Mátra szívében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mátraszentistván Sípark
2010.01.17. 10:19
ÜdW minden fórumozónak!

Ez a Szentistván kontra Eplény téma már sokszor ki lett vesézve, talán sok újat nem lehet elmondani annak, aki egy ideje olvasgatja a fórumokat róluk. Én magam jártam már mindkét helyen, és azt hiszem, hogy itt is, ott is lehet olyan dolgot találni, amibe bele lehet kötni, ha az ember nagyon akarja.
DE!
Azt gondolnám, hogy aki előzetesen tájékozódik az egyik vagy másik terep adottságairól és az éppen aktuális viszonyokról, azt nem fogja felkészületlenül érni sem az, hogy például a panaszok szerint a Mátrában rossz idő esetén csak 400 méter a síelhető pálya és sor van, vagy esetleg lassú a kiszolgálás a hüttében, sem pedig az, hogy Eplényben nem lehet lejutni a parkolóba, vagy szűkebbek a pályák.
Ezeket a dolgokat egy kicsit is előrelátó ember feltérképezi, és ennek fényében megy el ide vagy oda, nem pedig a fórumban panaszkodik, sok esetben feleslegesen, mert az üzemeltetőkön kívül álló körülmények határozzák meg a panasz tárgyát.
Vegyük csak sorra:

- Az a panasz, hogy Szentistvánon rövid a pálya, ha nem megfelelő az idő a hóágyúzásra, egy előre látható körülmény, mint ahogy az is, hogy ha rövid a pálya, sok lesz az ember, nagy a tömeg a felvonónál, hétvégén meg pláne. Akkor nem kell elindulni, ha ezt nem vállalom fel, de utólag panaszkodni rajta felesleges, erről nem az üzemeltető tehet, ez adottság. Ellenben nézzétek a pozitív oldalát a rövid de széles pályának: a kezdők nem félnek annyira, hogy a jobbak centikre mennek el mellettük, mert van hely, bár azért a jobbaknak is először a síkresz tanulmányozását ajánlanám.

- Hogy lassú a hütte meg drága, azon még talán lehetne javítani, de aki előre tájékozódik, az vihet magával elemózsiát, én is így tettem anno.

- A pálya szélessége Eplényben olyan amilyen, a kiépíthető pályákat alapvetően a környezetvédők határozzák meg, nagyon komoly megkötések vannak e tekintetben, hiszen minden területbővítésért külön meg kell harcolni, és valamit valamiért alapon megy a dolog, ha itt bővítesz, akkor ott egy kicsit vissza kell adni a természetnek. Szerintem ennek is van pozitív oldala, ugyanis a keskenyebb pályát hamarabb be lehet havazni, ergo hosszabb a síelhető szakasz, még ha keskenyebb is, ez nyilván kellemetlenebb a kezdőknek, akiket zavar az, ha mások is vannak a pályán.

- A parkolóhelyekre megintcsak igaz, hogy a bővítés alapvetően természetvédelmi szempontokba ütközik.

A reklámszlogenről csak annyi észrevételem lenne, hogy a reklám (BÁRMILYEN reklám) alapvetően túlozni szokott egy kicsit, de mindenképpen a pozitívumokat hangsúlyozza, a negatívumot pedig meg sem említi, ez ugyanis egy ilyen műfaj.
Annyit azért még hozzátennék, bár így is hosszúra sikeredtem, hogy azzal kérkedni, hogy egy-egy pályának milyenek a természeti adottságai, teljesen felesleges dolog, hiszen azt nem a kérkedő hozta létre, ilyen és kész.

Sok havat, és hosszú telet minden síelőnek és boardosnak!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.