Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Tauplitz
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Kogler**** - osztrák család által vezetett szálloda Bad Mitterndorfban, Tauplitz síterep közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sese
6 élménybeszámolót írt
6
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tauplitz
2002.12.18. 14:35
Hali!

1999-ben voltam Tauplitzban. Nekem őszintén szólva nem igazán tetszett a hely. Előnyei közé lehet sorolni a "viszonylag" sok pályát, amik könnyen elérhetők (nem kell sokat liftezni ide-oda). Mikor ott voltam, akkor a hó minősége nem volt valami jó, valószínűleg ez is közrejátszik a véleményemben, de ami fontos, az az, hogy elég rövidek a pályák. Mire az ember belejönne, már le is ér.:)
Tauplitz faluból két db. 4er sesselbahn (TauplitzI-II 2* 2km hosszú, "buborékos" négyüléses) átszállással visz fel Tauplitzalmra, és onnan lehet elérni a sípályákat. van még egy székes lift, de az elég öregecske, a Lawinenstein-ra visz fel. A többi felvonó mind húzólift. Egyetlen nagyon hosszú pálya van, (ez eléggé ellentmondásos a többi rövid pályával) mert kb. 4-5km-es, és Tauplitzalmról visz le Tauplitzba, a faluba. Ez inkább síösvénynek mondható (bár elég széles), de vegyes a nehézségi fokozata, van ahol tök meredek, van ahol meg emelkedik(!), nem lejt :)
A legmeredekebb pálya a Schneiderkogelről jön le, na azt érdemes legalább egyszer kipróbálni, kell hozzá bátorság (legalábbis nekem kellett):)
Én személy szerint a Lawinensteinról jövő pályát szerettem a legjobban, meg a Schneiderkogel "pirosabbik felét", nem azt ami annyira fekete:)
Ha nem zavarnak a viszonylag rövid pályák, akkor mindenképpen tetszeni fog a hely.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.