Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Tauplitz
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Kogler**** - osztrák család által vezetett szálloda Bad Mitterndorfban, Tauplitz síterep közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tauplitz
2002.12.19. 09:24
Szia Robi,

mi kétszer is voltunk Tauplitzban.
Mindkét alkalommal elég zord időt fogtunk ki, az első alkalommal 6 napos folyamatos hóesés, rendszeresen hóvihar volt, olyannyira, hogy le is zártak minden felvonót a fenti pályákon és csak egy kis lenti pályán tudtunk a 3. naptól síelni.
A második alkalommal sem láttunk napsütést, és egy német lifttársunk elmondása szerint ő már sokadszorra járta meg a hellyel, szerinte nagyon kellemetlen a hely mikroklímája (de az is lehet, hogy peches volt ő is sokszor ahogy mi, nem tudom).
A pályák tényleg nem túl hosszúak, kivéve az erdei lesikló pályát, ami elég lankás, de aki szereti a változatos kanyargós erdei utakat (a gyerekek pl. az ilyet imádják) az szeretni fogja Tauplitzot. Fenn a Tauplitzalm-on szerintem nem igazán jó a pályák összeköttetése, sokat kell botozni az egyik felvonótól a másikig, vagy már a pálya közepén golyóban megengedni, hogy átérj (elég nagy lapos rész van középen).
Tauplitz szerintem családi sízésre ideális lehet, igényesebb sízők igényeit nem igazán elégíti ki a pályarendszer.
A Kulmhof apartmanházról (amit több magyar utazási iroda is hirdet)csak jókat tudok mondani: saját uszodája, szaunája van (ott próbáltuk ki először a meztelen hóban hempergést szauna utaán - szuper!) és tágasak, kényelmesek az apartmanok. A felvonóig kb fél km-t kell felfelé sétálni, ami bemelegítésnek jó (más kérdés, hogy egyes utazási irodák ezt a távolságot letagadják:), szóval aki odamegy számítson rá.
Ha sikerül megtalálni teszek fel pár fotót is.
Üdv,
Andrea
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.