Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bitera
27 élménybeszámolót írt
27
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lavina
2010.01.12. 10:55
igen, ausztriaban erdemes elöször inkabb a 140-nel probalkozni (voralbergben a 144-gyel), mert ez közvetlenül a hegyimentökhöz kapcsol. viszont! elöfordulhat, hogy gyenge lefedettseg miatt nem megy at a hivas, stb. ilyenkor celszerü azonnal a 112-vel probalkozni (pin kodos telefonoknal kikapcsolni, majd bekapcsolasnal a pin helytt a 112-t beütni!), mert egyreszröl ez:
1. (is) ingyenes,
2. a legmagasabb prioritast elvezi (azaz foglalt vonalak eseten blokkolja az egyeb normal hivasokat),
3. barmilyen olyan feltöltökartyarol is hivhato, amin nincsen a hivashoz rendelkezesre allo elegendö összeg,
4. ha az adott szolgaltatonak, adott helyen rossz a lefedettsege, automatikusan a helyi legerösebb halozatra csatlakozik ra (felteve, ha a hely abszolut nincsen learnyekolva).

a megfelelö lavinaismeretek megszerzesehez elengedhetetlen egy jo tanfolyam elvegzese + a sok-sok gyakorlas, helyszini tapasztalatszerzes! mindazonaltal azok akik ezt meg nem tettek meg, esetleg nem kivanjak, azoknak mindekepp javasolhato legalabb az up-to-date irodalom böngeszese, amiböl a tura vagy freeride elötti alapszintü rizokoredukciot megtanulhatjak (= lavinainditasi kockazat a lavinafokozat es lejtömeredekseg függvenyeben). osztrak baleseti statisztikak es tapasztalatok alapjan kimutattak, hogy azok, akik CSAK ezt a minimalis es egyszerü rendszert, ajanlast veszik figyelmbe es szigoruan be is tartjak, közel 80 %-kal csökkenthetik a lavinainditas kockazatat. mas kerdes, hogy ez adott esetben nagyfoku (elvezeti) lemondassal ill. preventiv magatartassal kell hogy jarjon. de adott esetben ez maskepp nem megy...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.