Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Risoul - Vars
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
merida
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Risoul - Vars
2016.02.03. 12:49
2016.01-24-01.29 közti időszak síeltünk Varsban. Szállásunk a SkiSolei nevű házban volt, francia mértékkel átlagos 4 személyesnek mondott max 3 főnek kényelmes, koszos, kis luk (mi pont 3-an voltunk :D )
Buszút a szokásos, aki már volt annak nem okoz meglepetést ki kell bírni. Viszont idén egy nagyon kényelmes nagy busszal mentünk. +1.
Szállás elfoglalásánál akadtak gondok, franciásra sikerült. A lefoglalt szállást még indulás előtt módosították azt ígérve annál egy jobbat kapunk. Kiérve lecuccoltunk a módosított szálláshelyre ahol kitalálták, hogy na náluk aztán biztos nem lakunk. Szerencsére az idegenvezető nagyon készséges ( nem rajta múltak az eddigiek ) volt, szerzett szállást így már a megérkezésünk utáni 2. órában újabb cipekedés és célba is értünk.
Legközelebbi sílift talán 50m re, ami sokkal közelebbi mint a módosított szállásnál.

Sajnos idén eddig nagyon kevés hó esett összesen 70cm ami az éves átlagok jóval kevesebb mint fele. Féltünk is hogy mi lesz de a pályák az első 4 napon egészen jó állapotban voltak. A hét második felére azonban a folyamatos napsütés megtette a hatását és egyre gyérebb lett ami még a pályán volt egyre több kopasz folttal, kővel, fűvel.

Pályarendszer: 10 éve már síeltünk itt, de valahogy semmi nem rémlett a helyből sem az, hogy mekkora volt akkor, sem a pályák.
A mostani rendszer elég színvonalas. Elmondható hogy nagyon jó kezeletlen fekete, meredek pirosok és helyenként elég meredek kék pályák vannak, mindenki megtalálja tudásának megfelelőt. Amit érdemes figyelembe venni hogy 1 darab kabinos felvonó van (Varsban és egy nem igazán síliftnek használandó inkább szánkósokat turistákat kiszolgáló Risoulban) az ülőliftesek meglehetősen hosszúak a tárcsás felvonók mind 50% feletti meredekségűek, rángatósak és ezek is nagyon hosszúak. Ha nagy a hideg vagy rossz az idő akkor kellemetlen lehet. Többen írták hogy lassúak, elavultak a liftek. A legtöbb üllős Doppelmayr lift, volt ami tényleg nem túl gyors, de azokat nem kell erőltetni, van bőven más lehetőség. Amúgy ahol lassabb a lift a pálya sem bírna el sokkal több embert.
Síliftesek nagyon kedvesek voltak amivel eddig más helyeken nem találkoztam. Több liftnél mindenkinek előre köszöntek jó utat kívántak, az egyik lift állomásnál volt egy kis hóember amit a liftből lefotóztam, amikor ezt meglátta a kezelő lelassította a liftet és elbújt a házikója mögé, egy másik liftnél franciás akcentussal széles vigyorral „ Jó napot” hangzott el.

Pályakezelést lehet a kevés hónak köszönhetően, de eléggé elnagyolták. Volt több olyan piros pálya hol a 6 nap alatt egyszer sem jártak ( Tetras, Zakopane ). Szerencsére Varsban a helyi versenyzőknek lezárt fekete pályát minden nap gondosan simítgatták. A gyorsasági sípálya és a nem messze levő elég brutál fekete ( Coni ) le volt végig zárva. Az előbbi ezért is mert a érkezésünk napján is világcsúcs kísérlet volt rajta de pénteken láttuk is beöltözni az arcot egy újabb menetre.
Lehet hogy a kevés hó is közrejátszott de snowparkok is elég vegyesek voltak. Ugratós (ebből a fajtából elég széles választék ), akadályos pályák voltak, azonban bordercross, félcső, sebesség mérő nem volt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.