Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Gerlitzen Alpe - Karintia
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Jägerhotel: szállás festői panorámával Annenheimben, a gerlitzeni kabinos sífelvonótól 5 perc sétára
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gerlitzen Alpe - Karintia
2005.01.25. 21:54
Nos meg is érkeztünk Gerliről (sajna). Péntektől keddig voltunk (jan 21-25).
Péntek: Fenn kb. 10 cm friss hó fogadott minket, ennek megfelően a pályák sem voltak asztalszerűen legyalulva, de jóvolt ebbe a kis friss hóba sízni. Nem volt túlzottan hideg, fenn -3 körül mozgott, a Klösterle alsó részen napközben pluszfokok voltak, így itt a pálya is tapadosabb volt. Szombat és vasárnap ragyogó napsütéses idő , igaz egyre erősödő széllel és süllyedó hőmérsékletekkel, így a hóágyúkat is bevetették, egy-két napközben is ment. Szombaton a keleti rész erdőtől mentes lejtőit probáltuk betörni, élmény volt, igaz lehetett volna több hó is, illetve folyamatosan megkellett állni s csekkolni az alattad lévő részt, mert a szél sokhelyütt kifujta a havat. Sajna a tányéros Finsterbach nem mükődött, így maradt a gyaloglás a lesiklás után. A fennti ratrakgarázs és csillagvizsgáló közötti részen amúgy tilos lesízni (talán lavinaveszély miatt?), így itt nem érdemes sokat időzni, mert a végén még nyakon csípnek bennünket:)
Hétfő+kedd felhős idő, fenn a csúcson széllel és -10 , -12 fok nappali hőmérsékletekkel.
Tömeg&várakozási idő: pénteken mindenhol nulla. Szo+vas: az északi, Klösterle pályákon és a bubble mellettin voltak sokan, vasárnap szinte már a havat sem lehetett a sok sízőtől,boardostól látni, ez főleg a bubble melleti pályára igaz.
hétfő&kedd: inkább csoprtok voltak és az előbbi két páláyn volt kritikus a dolog. Várakozási idő: bubble-nél és a Neugartenliftnél vasárnap+hétf+kedden 5-8 perc között mozgott. A Kanzelbahnfeletti duplaszékesnél is hasonló volt. A többi felvonónál, beleértve a két Klösterle négyest szinte nulla volt, vagy max 1-2 perc. A pályák reggel, délelőtt jó állapotba voltak, de az idő múlásával buckásodtak, jegesedtek. Viszont egésznap jó állapotban volt pl. a Rennpiste, vagy a Birkhofenlift pályája. Utóbbin a zsufoltabb napokon is csak néhányan síztek, így élmény volt, még délután is lejönni a relatíva sima pályán. A hó jelentős része műhó, és az utsó két nap a hóágyúkkal elég nagy hódombokat halmoztak fel, gondolom ezeket majd hétvégére ratrakolják el.
Szóval jó volt, de lehettet volna a pályákon kívül több hó, mert így kissé korlátozottak voltak az off.piste lehetőségek.
Hüttetipp: továbbra is Huaba,a császármorzsa nagyon finom, és a Schokorum is :)
Gerlitzen2005-jan20-25-001.jpg
Gerlitzen2005-jan20-25-004.jpg
Gerlitzen2005-jan20-25-006.jpg
Gerlitzen2005-jan20-25-031.jpg
Gerlitzen2005-jan20-25-033.jpg
Gerlitzen2005-jan20-25-037.jpg
Gerlitzen2005-jan20-25-040.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.