Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Alleghe - Civetta
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alleghe - Civetta
2005.11.26. 10:13
Szia su!
Mi Február 11-tő 18-ig leszünk Civettán, tehát akár találkozhatunk is, de ami a számodra érdekesebb lehet, tavaly is eltöltöttünk itt egy remek hetet
Tehát Civetta!

Mi a Rekreal-sport elnevezésű utazási irodával szoktunk síelni, ők ismerik a terepet így nem kell a feltérképezéssel sokat foglalkozni. Ha jól emlékszem négy helyen lehet beszállni a pályákra, mi Salve di Cadoréban laktunk ezért a legközelebbi liftet választottuk, de egyszer Allegheben is kezdtünk, az nem volt az igazi, csak parkolóházban találtunk parkolót, nem volt olcsó, és messze volt a lifttől. A másik három beszállás szerintem kellemesebb, persze ha Allegheben laktok, akkor azt érdemes választani. A Salve di Cadore mellet lévő lift közvetlenül Civetta központjába visz, persze hogy mi a központ az szubjektív, én azt a szépen kialakított dombocskát nevezem a központnak, amit általában a Civettáról készült képeken lehet látni. A pályák minősége hozza a dolomitokban megszokott remek formáját, a felvonók jók, modernek, gyorsak. Nem nagyon emlékszem hogy sorba kellet volna állnunk, viszonylag nagy a terep és kevés az ember, magyarokat szinte nem is láttunk, ami sokszor nem hátrány. Igazi fekete pálya, olyan térdet remegtető, nem nagyon van, van néhány sötét piros, meg piros, meg kék, meg van egy pálya szerűség, az egyik felvonó alatt, az technikás, meg meredek, meg sok az oszlop. Ami külön említést érdemel az-az éjszakai pálya, na az fantasztikus, remek a világítás, a pálya széles ,piros, ha kicsit elbambulsz eszeveszett tempót lehet menni, és minden nap nyitva van. Egyesek szerint ez a dolomitok, legjobb esti pályája, például szerintem. Nagyon jó még Civettában, hogy ha 4+2-es bérletet vesztek, olyan fantasztikus terepeken is síelhettek, mint Cortina, vagy Marmolada, vagy akár a Sella Rondát is érinteni lehet az Arabbai részénél. Persze ezekhez a terepekhez autóba kell ülni, de megéri. Lenézni a Marmolada csúcsáról (ami a dolomitok legmagasabb pontja 3343 m) és nekiiramodni a 13km hosszú pályának, vagy Cortinán a világkupa pályán, a két szikla között síelni, ezek olyan dolgok, amelyek a síelés mellet megadják azt a plusz élményt, amit csak a dolomitok nyújthat.
Tehát szerintem jól döntöttetek, és nem fogtok csalódni a terepben, remélem az idő is legalább annyira jó lesz, mint tavaly volt. Rengeteg képet csináltunk, ha több időm lesz, felteszek néhányat, és persze ha valami kérdésed van, ne habozz feltenni.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.