Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Bellamonte - Alpe Lusia
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sole - 3 csillagos superior családi hotel Bellamonte közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Attesz73
28 élménybeszámolót írt
28
5 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bellamonte - Alpe Lusia
2022.01.26. 16:28
Sziasztok, több év elteltével jöttünk vissza ide síelni. (Jan 15-21) 3 síterepet játrunk be, Bellamonte, Cavalese és Latemar. Bellamonte-n sok miden nem változott, igazi kis családi síterep maradt a szorásos széles kék és piros pályákkal, de a moena-i oldalon van döngetős fekete is aki azt kedveli. Covid szabályok tekintetében felvonóknál ffp2 (gyerekeknél nem ellenőriznek túlzottan, illetve délután belazulnak). Tömeg szinte sehol nem volt, kellemes csípős hideg volt reggelente szikrázó napsütéssel és minimális széllel, délután is maradtak a minuszok a pályákon, így az állapot teljesen jó volt a végén is. Hüttékben nem kérnek green passt de maszkot hordtunk ha nem az asztalnál ültünk. Síbérletet a greenpass-al kellett aktiválni minden reggel a dolomitisuperski app-on, kb 3 másodperc volt, e nélkül nem nyíltak a kapuk a felvonóknál. Lengyelek voltak többen, rajtuk kívül pár magyar és cseh autóval találkoztunk, a síelők nagy része olasz volt. Hó a pályákon elégséges volt, viszont rég havazott így a fák és a pályán kívüli részek elbírtak volna még némi friss havat a tökéletes képeslap időhöz. A bellamontei kabinos tetején vadi új hütte épült, pincéres kiszolgálással helyben sütött pizzával pl. Sajnos a korábbi törzshelyünk, a pályarendszer közepén lévő un. boszorkányos hütte kiégett így zárva volt. Cavalese-n először síelltünk, nem túl bonyolult pályarendszer de alapvetően rendben volt, kár hogy csak nap végén hazafelé csúsztunk a hosszú fekete olimpiai pályán, mert az nagyon tetszett, de 1 napra tökéletes választás volt az Alpe Cermis, tömeg szinte semmi. Latemar már kicsit nagyobb, több páylával és felvonóval, sokan itt se voltak, tempós páyák vannak, itt is síeltünk már többször korábban. Továbbra is a rövid felvonók a pálya gyengéi, sokat kell ülni sajnos, cserében sok a pálya, figyelni kell merre jár az ember főleg a végén ha a kocsihoz akar csúszni utoljára.
Összességén nagyon szuper volt az idő, covid szabályok teljesen élhetőek (szálláson elég volt a sima maszk is és a boltokba is), greenpasst 2x kérték, a bellamontei pálya alján lévő körbárban és hazafelé egy Mekiben, árak nem emelkedtek túlzottan szerintem (sör 4-5 EUR, üdító 2,5, pizza 10-12, rántotthús hasábbal 12-14, gőzgombóc 9)
Aki tud menjen most, mert tényleg síelhet egész nap amennyit akar, nem kell várni szinte sehol a felvonóknál, minden pálya nyitva volt és reggelente mindet szépen ratrakolták is..
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.