Menü ≡

Off-piste biztosítás?

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Off-piste biztosítás?
Üzenet szövege
Feladó:  pálinkásFérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.11.18. 11:28
(Üzenetazonosító: 73930)
pálinkás Hozzászólások: 408
Regisztrált: 2006.10.24.
66 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia Frenk,

nekünk évek óta van ilyen "biztosításunk".
Azonban el kell oszlatnom egy félreértést. Ez alapvetően nem biztosítás, főleg nem síelős biztosítás, hanem ÖAV (Österreichischer Alpenverein - ez gyakorlatilag az osztrák alpinisták szövetsége) tagság.
A tagság több előnnyel jár, például amit te is említesz/kérdezel: hegyi biztosítással.
Ha az ÖAV tagjait hegyen végzett sportolás (tehát mondjuk síelés, sítúra) közben baleset éri vagy bajba kerülnek, akkor a biztosítás fedezi a mentés és a kórházba szállítás költségeit. Beleértve a helikopteres mentést is egész Európában. Továbbá bizonyos tételben és esetekben normál balesetbiztosítást is. Lásd:
http://www.alpenverein.at/portal/Se...rvice/Versicherung.php?navid=165
Ezen kívül tavaly óta létezik ún "worldwide service" is, ennek részleteiről szintén a fenti linken olvashatsz.

A biztosításon kívül a tagok kedvezményesen vásárolhatnak felszereléseket, ruházatot, térképet, könyveket a szövetség online shopján keresztül vagy számtalan osztrák boltban és jelentős kedvezményt (50% vagy még több) kapnak a szövetség által tulajdonolt vagy kezelt hegyi hüttékben a szállás árából.
Ezek közül azonban elég kevés fekszik kijelölt síterepen (pl Planai-on a kabinos felsőállomásánál lévő hütte, vagy Mölltalon a kabinos alatti Duisburger hütte), leginkább kedvelt hegymászó és túracélpontok közelében találhatók. Továbbá postán kapjuk kéthavonta/negyedévente a szövetség igen igényes kivitelű és nagyon hasznos, érdekes témákkal foglalkozó magazinját, a Bergauf-ot. (A legfrissebben sítúra és freeride a fő topic - felszerelés ajánlók és tesztek, terepek, technika, felkészülés, stb)

Szerintem azoknak érni meg "mitglied"-nek, azaz tagnak lenni, akik nem csupán síelni járnak, hanem egész évben gyakran végeznek szabadidős tevékenységet a hegyekben.

Remélem segítettem, hajrá:
pn
Előzmény: (Frenk 73920)

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »