Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Krvavec
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Terme Snovik apartmanok - Termál csomag - 2 éjszakától
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peer_G
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Krvavec
2016.01.30. 00:04
Még december végén síeltünk három napot Krvavecen. Erősen hóínség volt, a gyakorlólifteken kívül csak a négy- és a hatüléses lift volt üzemben. A 18-as és az 1-es pálya volt síelhető, ezek is elsősorban rögtön nyitás után nyújtottak nagy élményt, 11-12 órára már eléggé szét lettek síelve, buckásodtak, néhol a föld is láthatóvá vált. Ugyanakkor az üzemeltetők odafigyeltek a pályára, eltávolították a köveket, kikarózták a problémás részeket.

A csúcsról levezető szakaszt csak gyakorlott síelőknek ajánlom (kellően széles, így elég változatos) , a négyüléses tetejéről induló 1-es pályán viszont már a kezdők is biztonsággal lejöhetnek, csak a teteje meredekebb egy kicsit. A teljesen kezdőknek egy húzólift és egy szőnyeg van, szinte sík pályával. Hosszabb sorban állás csak itt alakult ki, a másik két liftnél nem kellett várni.

Az 1-es pálya aljánál lévő Soncek hüttét próbáltuk ki, normális árak vannak.

A síterep megközelítésével nem volt gond, csak az utolsó pár kilométeren lesz kanyargós és meredek az út. Ha a völgyben is van hó, akkor azért érdemes ésszel közlekedni, mert helyenként egy kicsit szűk az út. A kabinos felvonó aljában nagyobb parkoló van, amikor ott voltunk, csak ez volt használatban. Egyébként több kisebb parkoló is van az utolsó falut elhagyva, elvileg ezekről a helyekről síbusz visz az alsó állomásig.

Összességében nagyon jó élmény volt, de sajnos a kevés hó miatt csak nagyon kis részt tudtunk besíelni. A kilátás nagyszerű a csúcsról. Mindenképpen szeretnénk még visszatérni.


Most pedig pár szó a szállásunkról, a Hotel Krvavecről (pályaszállás a négyüléses felvonó felső állomásánál).

A szálloda vendégei közvetlenül az alsó állomásnál hagyhatják a kocsikat, egy sorompóval lezárt helyen. Mivel mi délután érkeztünk, le tudtunk parkolni az út mellett. Hazafelé jövet már nagyon sok kocsi volt, ekkor egy szalaggal elzárt részen parkolhattak a szálloda vendégei, közvetlenül az alsó állomásnál, az út mellett. (A forgalmat irányító embereket kell keresni, vagy a pénztárban szólni.)
Miután jeleztük a pénztárban, hogy a szállodába tartunk, csak simán be kellett sétálni a csomagokkal a bejárathoz, és fel lehetett menni a kabinossal, nem kellett jegy vagy bérlet.
Fent már vártak dzsippel, azzal jutottunk fel a szállodába.
A síbérletet (ami benne volt a szállás árában) mi a felső állomáson található információs irodában vehettük át, a megérkezést követő nap reggelén.
Az ellátás (reggeli és vacsora) büférendszerű, nagyon sokféle étel van, és nagyon jó minden. A vacsorához felszolgált italt külön kell fizetni, de vizet adnak (ha kérünk). Wellness részleg van, infraszaunával és két finn szaunával (külső, belső), ehhez a recepción kell bejelentkezni. Sítároló van, de csak maga a helyiség zárt, külön fakkok nincsenek.
Minden tiszta, rendezett, a nem túl nagy szobák inkább praktikusan vannak berendezve, semmint kényelmesen.
Ajánlott szálláshely, főleg mert így garantáltan az elsők között tudunk síelni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.