Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fűthető üléspárnájú liftek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fűthető üléspárnájú liftek
2006.10.23. 15:52
Ja, ja a franciák megint lemaradtak, mint a borravaló:)
A plexi vagy bubble, kinek izlése szerint természetesen gyárilag nem "sárga" és nem is karcos; ugyanúgy, ahogy a buszok sem felszakított és "I love Mari" ülésekkel kerülnek le a futószalagról.
Ami a kényelmet illeti...
Nézd, ha manapság elmész a sógorokhoz, az olaszokhoz, franciákhoz stb sízni, akkor bizony nem kevés pénzt fizetsz ki, hisz' a nagyobb helyeken 30 euró körüli ill efeletti összegeket kérnek el egy napi jegyért, valahol már a 40 eurót is átlépték. Ezért a pénzért a vendég már elvár egy bizonyos szintű szolgáltatást, ami adott esetben nevezhetünk extrának is. Megmondom őszintén, egy 36 eurós bérletért én sem repülőstartos tányérosokat és faszékes libegőket várok el. Ne értsetek félre, én ugyanúgy elvagyok ilyen felvonókon is, ha ezért nem 30-at, hanem mondjuk 15 eurót kérnek. Dél-Szerbiában vagy a makedón Popova Shapkán nem hiába lehet 8-10 euróért sízni. Mert ott ilyen felvonók vannak, magyarul az árak tükrözik a színvonalat, a szolgáltatás minőségét.
A bubble szerintem egy jó találmány, azt hiszem ezt az ember igazán akkor tudja értékelni, amikor egy nyított négyesen (pl) -20 fokban és sűvítő szélben utazik felfelé, vagy éppen jó kis sűrű, nagyhópelyhes-vízes hóesésben, ne adj Isten (havas)esőben!
Mellesleg fűtött kabinosokért az Egyesült Államokba (pl. Killington) vagy Japánba kell utaznunk. Videóval már Európában is találkozhatunk:) Nekem nincsenek ellenemre ezek az extrák (?), hiszen az ember fizet érte (nem keveset).
Sebességhez
A sebesség feltornászása az ülőfelvonók esetében nem olyan egyszerű dolog, s egy fűtés beépítése/bubble felszerelése sokkal olcsóbb. Az új fixülésesek max. sebessége 2,5 m/s, ha ezt feljebb akarják vinni, akkor egy kétsebességes/levehetőszékes felvonót kell építeniük, kvázi egy újat. A levehetőszékes ülőfelvonók max. sebessége akár 5 m/s is lehet, vagyis akár 2x gyorsabb, mint a legmodernebb "fixes" társaiké.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.