Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Bukovel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bukovel
2008.12.25. 18:13
Hello Mindenkinek,

Nemrég voltam Ukrajnában. Bukovelről nem tudok beszámolni, de a határról igen. Leírom tapasztalataim, mert KÁkos 2006.12.31.-i hozzászólása alatt pár dolog változott:

1) céges kocsival mentünk, nem kellett közjegyzővel hitelesített meghatalmazás, egy sima magyar nyelvű, az ügyvez. által aláírt iromány elég volt.

2) megvesztegetésről szó sem lehet, az egész határzóna be van kamerázva és minden határőr és vámos egy akkora, fényképpel, névvel és azonosító számmal eláttott nyakbaakasztott dögcédulát visel, hogy az még a cécétévén is látszódjon. Gondolom emiatt a hivatalos személyek általi packázás esélye is lecsökkent. Mindenki korrekt volt.

Továbbra is adnak egy kis cetlit a határállomáshoz vezető úton, amit a határállomáson a határőr és a vámos is le kell pecsételjen, csak akkor tudsz áthajtani majd a határállomás után lévő ellenőrzőponton, ha a lepecsételt cetlit leadod. De ez nem időigényes dolog, csak arra jó, hogy mindenki a határállomás hivatalos útján járjon.

Befelé a magyar vám felé nyilatkozni kell az Ukrajnába belépés idejéről, a km óra belépéskori állásáról, az üzemeanyagtartály belépéskori állásáról, a vásárolt üzemanyag mennyiségéről, a kilépéskori km óra állásról és az üzemanyagtartály állásáról. Ki kell tölteni egy papírt, de akár nem tankoltál, akár igen, az egésznek semmi jelentősége sincs.

Kifelé hamar kijutottunk, befelé egy-másfél óra, mert a cigit és a piát nagyon nézi a magyar vám. Lökhártítók, motortér, kesztyűtartó, ülések alatt, csomagtartó, csomagok stb. mindenhol végigkutatnak minden autót.
Ja és 10 doboz cigit lehet behozni vámmentesen, de csak 2 dobozt lehet behozni vámeljárás nélkül. A maradék 8 doboz miatt sorba kellene állni a vámhivatalban, papírokat kellene kitölteni, aztán NEM kellene fizetni vámot. Ez nagyon okos a vám részéről, mert nem sokan akarnak egy-két órát várni az ügyintézésre, hanem a többség inkább leadja a 8 doboz cigit...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.