Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkötés-beállítás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síkötés-beállítás
2006.12.17. 23:35
Skioutlet! Köszönöm, hogy igazolsz. Persze én sem azt mondom, hogy olyan egyszerű az ilyen felemás beállítás, de azért szerintem meg lehet próbálni.
Például ha valaki szépen kiszámolta a neki való beállítást, de az egyik térde gyatrább, műtött, szalaghiányos, akkor egész egyszerűen vegyen vissza mondjuk egy fokozatot. Ez így még mindig jobb, mintha erősebben hagyta volna. Szerintem így biztosan nem lesz belőle gond. Legfeljebb menet közben kiderül, hogy gyenge a beállítás. Akkor még mindig ráhúzhat kicsit. Igazam van?

Maci-laci!
A nem egyforma beállítás elöl-hátul abból ered, hogy mást csinál az első és a hátsó kötés. Az első kötés a csavaró mozdulatokra old, a hátsó kötés pedig a "pofáraesésnél", illetve az ilyen irányú feszítéseknél.
Általában elég,ha egyformára van állítva elöl-hátul. (Bár én magamnak hátul szeretem egy "kicsit" erősebbre húzni, de ez legyen az én saját hülyeségem..)
Viszont pont akkor,amikor valakinek elöl lazábbra kell állítani a rossz térde miatt, attól hátul még maradnia kell a beállításnak. Különben kicsit határozottabban előredől, és kiesik a kötésből. Nagyobb tempónál pedig igen kellemetlen, amikor lehagyod az egyik sídet.

A másik eset, amikor elöl-hátul más a beállítás, az az, hogy ha van mondjuk egy jó nagydarab kezdőm, de rettenetesen félős, állandóan leül, eldől. Na, neki elöl nagyon gyengére kell állítani, nehogy megcsavarja a térdét. Hátul viszont a súlyának megfelelően meg kell húzni, mert különben állandóan kilépne. Így akár olyan is lehet, hogy elöl mondjuk 4-re állítom, de mert versenyzőnk közel egy mázsa, ezért hátul 8-ra, de ha kilép belőle, akkor akár 9-re is. Egyébként az esetleg kicsit erősebbre húzott hátsó kötés nem tud sérülést okozni.

Ami viszont fontos, hogy ha valakinek a két síje másképpen van beállítva, akkor a síket meg kell jelölni!
Igen "kultúrált", viszont tökéletes módszer a cipő alá, a lécre ragasztott mondjuk fehér szigszalag darab, amire golyóstollal rajzolsz "J" vagy "B" betűt.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.