Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkötés-beállítás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síkötés-beállítás
2006.12.18. 11:42
Nekem egy egyszerű módszert ajánlottak, ami viszont mindig bejött, pedig elég sokat esek, néha furcsa pózokat produkálva.
Ez persze nem olyan pontos mint a jó táblázatok, de ha valaki csak úgy saccra be akarja állítani magának a pályán, akkor jó támpont.
Előtte meg kell jegyezni, hogy nem vagyok elhízva, és "sportos" :) vagyok.
Tehát:
65 kilóval nehézkedem a földre. Akkor ha kezdő lennék hátul 5, elöl 4, ha haladó, akkor hátul 6 elöl 5. (Így szoktam menni).
Feltételezve, hogy az első, és hátsó skálán a számok azonos kioldó erőt jelentenek, szerintem mindig van értelme az elsőt gyengébbre állítani, mert a térdre ható erőkar egy csavaró mozdulat hatására sokkal nagyobb a lábfej vége felől.
(Ezt nem én talátam ki.)
Persze ha ez bele van számolva a skálába, akkor már lehet hogy nem ennyire egyértelmű a helyzet.
Szoktam "őrült" sebbességekkel is menni, meg szűzhóban és ilyen beállításnál csak egyszer fordult elő, hogy éreztem amikor oldott a léc. Fals leoldás sosem volt.Buckás részeken sem. Ráadásul a lábfejem elég hosszú. (Kis sugarú kárvinglécet viszont ha rendesen kiterhelnek gondolom a kötésre ható nagyobb összenyomó erő miatt lehet hogy elkél a magasabb fokozat.)
Ezeknél az értékeknél engem még épp megtart az első kötés ha egy picit hátradőlök, viszont ha már az egyansúlyomat vesztem egyből old.

Egy német táblázatban egyszer láttam, hogy valamilyen módon be volt számítva a sípcsontfej átmérő is. Ami nem is annyira elvetemült ötlet, hiszen nyilván az ízület(meg izmok) edzettségén kívül(amit nem lehet 2 kérdéssel felmérni) fontos lehet maga az ízület mérete. Tehát nem mindegy hogy valakinek akkora az ízülete mint nekem, és monjuk 100 kiló, vagy adott esetben közel kétszer akkorák a térdei. Ennek különösen a kissé aránytalan testalkatúaknál fontos szerepe lehet.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.