Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic szakértőktől kérnék segítséget

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Atomic szakértőktől kérnék segítséget
2013.11.27. 16:52
Léctechnológiában szerintem nincs sok közük egymáshoz, kötéseket használnak keresztben. A Salomon bolti szlalomlécei pl. más megoldást használnak, nem a D2-t, bár az tény, hogy a Salomon gyári D2 versenylécei valójában átfestett Atomicok.
A monocoque még akkor vonult be a Salomonnál, amikor nem voltak egy cégcsoport. Az Atomic később a műanyag léceket Beta technológiával kezdte, de az egy másik licensz volt, más alapokon, csak a műanyag jelleg volt közös bennük, és szerintem csak utána vette meg őket más-más időben az Amer.

Azért ment erre a lécépítés akkoriban, mert igény lett a kemény torzió ötvözése a rugalmas keménységgel. Ez vagy speciális anyagösszetétellel lehetett elérni vagy térbeli szerkezetekkel (Beta is ilyen volt, a térbeli merevítők is stb.) Ha valaki nem így járt el (lapos falécek) vagy minden tekintetben puha volt a léc, vagy minden tekintetben kemény.
A térbeli építés viszont a minőségre hatott ki, mert a vastagabb léc nagyobb nyúlást terhel a léc különböző részeire. Valamit valamiért... :)

Én úgy vettem észre, hogy minden műanyag léc kifáradt az idővel márkától függetlenül. De lehet, hogy tévedek.
Előzmény: (gaboca 163056)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.