Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Grossarltal - Dorfgastein
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Sendlhofer's - 4 csillagos hotel wellness részleggel a Gastein-völgyben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Leon74
39 élménybeszámolót írt
39
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Grossarltal - Dorfgastein
2023.12.30. 17:35
Úgy látom 2020 óta nem érkezett értékelés, így gondoltam írok egy friss élménybeszámolót. 2023 karácsonyi időszakot töltöttük itt, 5 nap síeléssel. A szállásunk a Grossertal oldalon a hegyen volt, a Haus Bergheimat apartmanban, ami nagyon rendben volt. Az ára is teljesen elfogadható, főleg, hogy tényleges pályaszállásról beszélhetünk. Konkrétan 20 méterre volt a 3b pálya, amiről a városból induló két felvonóhoz is le lehetett csúszni. A kisváros nagyon hangulatos, több szállás is található a felvonók közelében.

A karácsonyi időszak a zsúfolt pályákról szól. Itt azt mondhatom, hogy lényegesen kevesebben voltak az ünnep alatt, mint például az előző évben a közeli Flachauban. A legtöbb felvonónál szinte várakozás nélkül lehetett beszállni, kivétel a csúcsra vezető hat üléses felvonónál. Itt pár perces várakozás volt jellemző 10 óra után, de csak 27-től.

Két hegyet lehet besíelni. Ami tetszett:
A csúcsról levezető 3-as pálya egészen jó lejtésű a hegy feléig. Onnantól elég meredekké válik. Nekünk az időjárással szerencsénk volt. Érkezésünk előtt kapott a hegy teteje friss havat és végig tiszta időben, leginkább napsütésben síelhettünk. A felső pályákon még 10 óra után is lehetett ratraknyomot látni és megsíelni. Nekünk a Grossertali oldal jobban bejött, de mindkét hegyen síelgettünk. Főleg a 3-as, 4-es, 1-es pályákon. A másik oldalon a 3D, 7D, 2D pályákat szerettük.

Ami kevésbé tetszett:
A hóhatár egyre feljebb tolódik, így 1200 méterig inkább eső esett, ami az alsóbb pályákat tönkrevágta. Így azokat csak a nap végefele síeltük, amikor a szállásunkhoz tartottunk. Ilyenkor már nagyon jegesek, buckásak voltak a pályák. Nem volt nagy élmény lejönni rajtuk.
A pályák színezése kicsit eltér. Kevés kék pálya van, azok is inkább pirosak, mint kékek. Vannak erdei pályák, amiken le lehet vágni az esetleges erősebb letöréseket a kezdőknek, de leginkább csak ezen erdei pályákat nevezném kéknek. A többi inkább piros, erősen piros pálya. Így a síterepet kezdőknek nem ajánlom. Maximum a 3-as pálya felső részét és a kék 1-est.

Sok hütte található a hegyen. Mi a napos helyeket kerestük. A D7-esnél fekvő Bengeralmnál 3 euróval olcsóbb volt a gulassuppe, mint a többinél.
A kabinos felvonókkal nap végén kihagyható a buckasíelés. Mi a pályaszállás miatt ezt nem tudtuk megoldani. Aki szereti azon helyeket, ahol a faluból közvetlenül lehet a hegyre feljutni, valamint az izmosabb lejtőkön szeret síklani, annak bátran ajánlom. A tömeg még kiemelt időszakban is elviselhető volt.

Ami zavart, hogy ugyanannyi volt a jegy, mint a háromszor akkora Flachauba és itt azért lényegesen kevesebb élvezhető, jó pálya van. 5 napra kevés, 3-ra lehet elég lett volna. 24-én előbb bezártak a liftek, amire nem igazán hívták fel a figyelmünket és a bérletvásárlásnál sem mondták, hogy vegyünk inkább aznap napijegyet, mert olcsóbb. De ez már csak a kötekedés része. Összességében egy kellemes síterep, mi szép időben jókat síeltünk a családdal.
3D pálya
Teraszról rálátás a pályára
Reggeli csatolás
Gastein völgy
20231225-105329.jpg
3d és a 8 pálya
5-ös pálya
5-ös pálya, napos hütte
6-os pálya
3-as pálya
3-as pálya
9 óra 15-kor
3a pálya
3a pálya
7d pálya
20231227-130306.jpg
8-as pálya
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.