Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Montenegró

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Montenegró
2007.04.09. 11:41
Feladó: Observer
Dátum: 2007.04.07.14:23
Tárgy: Létezik Montenegróban nyári sípálya?

Egyik ismerősöm hallott erről a dologról, utánanéztem és két forrást is találtam az interneten:

"In the higher parts of Durmitor, as for example the area known as "Debeli namet" (Thick snowdrift) in the Velika Kalica region, there is snow all year round so that skiing is possible in the middle of Summer."

http://www.montenegro.com/en/Durimitor,_Bjelasica.html

IN THE MIDDLE OF THE SUMMER

Durmitor has something very special: even in mid-summer, the lovers of skiing may, in the middle of the mountain find a place called “Debeli namet” and there – surprise! – ski in the middle of the summer! So, for years, and traditionally, in the organization of the “SKI CENTER” a SUMMER COMPETITION in SKIING is held (middle of July – alpine disciplines).

http://www.durmitorcg.com/skijanje_&_snowboard_eng.php

Nem gleccserterepek ezek, hanem állítólag télen olyan nagy mennyiségű hó esik itt, hogy nyárra megmarad. Tudna valaki valami bővebbet mondani erről? Elég hihetetlenül hangzik a dolog... Járt már valaki erre? Esetleg síelt már valaki itt nyáron? :)

Feladó: batus
Dátum: 2007.04.07.20:01
Tárgy: Re: Létezik Montenegróban nyári sípálya?

Nagyon régen voltam a Durmitorban, most előhoztad az emlékeimet. Síelni még nem voltam ott, de csodás túrákat csináltunk itt nyáron.

A síterepük rohamosan romlott az utóbbi 20 évben, nem volt pénz fejlesztésekre. Több liftet is be kellett zárni mert már annyira veszélyesek voltak, hogy nem kapták meg a működési engedélyt.

Tavaly aztán egy pár liftet már felújítottak, és a síterepet is átnevezték ("New Skicenter"), így az idén valamelyest csökkent a szokásos zsúfoltság a kb. 5 kilométernyi pályán.

Egy átlagos szezonban teljesen hóbiztos terepnek számít, nagyszerű hóviszonyokkal. Általában május elejéig lehet síelni, de a szervezők rugalmasak, ha legalább 10 ember még összejön és síelhető a pálya akkor még beindítják a lifteket.

Az idei szezon itt sem volt annyira jó. Szerencsére karácsonykor esett 60 cm hó, amely megmentette az ünnepeket és kitartott a következő január végi nagy havazásig.

Az a szervezet, amelynek a honlapjáról idéztél nyaranta extrém rendezvényeket tart, amelynek az egyik része a síelés. Ez fenn a hegyekben, egy széles völgyben zajlik, amely már nem a síterep része, és liftek sem járnak erre, a résztvevők is a hátukon cipelik fel a felszerelést.

A tavalyi (julius közepe) extrém hétről feltettek egy jó kis divx videót, ahol láthatod a síelést is. + mountain bike, túrázás és tényleg csodálatos képek az egész hegyről. Nem lennék meg lepve, ha valaki kedvet kapna.

A film kb. 22 perces és 250 MB méretű.
A link: (törölve, már nem elérhető)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.