Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Dachstein Gleccser
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dachstein Gleccser
2014.11.29. 21:43
Ma megszereztem életem első gleccser élményét a Dachstein csúcsánál. Röviden összefoglalva: rendkívül látványos és jó minőségű terep, de nagyon kicsi és borzalmas nagy a tömeg, amit a béna csákányos és tányéros liftek nem bírtak lendületben tartani.

Részletesebben: Steiermark közepéről mentünk kocsival, végig csöpögős, ködös idő, 4°C körüli hőmérséklettel, kevesebb mint 2 óra volt az út. Már a hegy lábánál figyelmeztetett a tábla, hogy a liftnél 2 órás várakozási idővel kell számolnunk. Végül kb. másfél óra alatt felértünk. Az alsó parkolóban volt már csak hely, de folyamatosan jártak a síterep mikrobuszai és felvitték az embereket ingyen. A kabinok 10 percenként fordultak, az egyiken tetőterasz is volt, a szerencsés 6 ember onnan élvezhette az utat. Cserébe viszont a kabinban 12 hellyel kevesebb volt, mert így lehetett csak kiegyensúlyozni a plusz szolgáltatást.

Fent a hegyen szikrázó napsütés, nulla fok, szinte meleg volt. Jártak a D, E és C liftek. Az E tárcsás, a C csákányos, a D-t nem próbáltam. Az E a rövid 9-es pályára vitt rá, a bal oldal gyönyörű sima egyenes pálya, a jobb szlalom és dirket buckás egy sávban. Mindegyik funpark működött, nagyon jól néztek ki. Remek porhó volt ma.

A C csákányos lifttel komoly műszaki problémák voltak, mert érzésem szerint többet állt, mint amennyit ment. Állandóan szereltek valamit az alján.

Egy nagy negatívum még volt a gagyi liftkapacitás mellett, hogy a C és E liftekhez is emelkedőn át vezet az út és nem lehet rá felcsúszni. A C-nél érdemes lecsatolni, felgyalogolni, majd fent visszabújni a kötésbe. A végén a kabinoshoz először kaptató a futószőnyegig, kavicsos, térdig érő hóban, majd varázsszőnyeg. Nekem ez nagyon furcsa és kényelmetlennek éreztem, de a terepadottságok miatt ezt sajnos így kell szeretni.

A jégpalota remek látvány, főleg kislányoknak tetszhet. A függőhíd, a kilátó és a lépcső a semmibe nem ajánlott tériszonyosoknak. Elképesztő, hogy milyen komoly építészeti remekművek!

Visszafelé a hegyi szerpentin alján nem kell fizetni, ha bemutatjátok a síbérletet.

Már csak holnap (vasárnap) van nyitva a pálya, hétfőn bezárják és csak karácsony után nyit ki újra. Azt mondom, hogy összességében remek élmény volt, ki tudtam próbálni az új sífelszerelésemet, láttam egy csodálatos természeti kincset és kicsit belekóstoltam a síelésbe 9 hónap elteltével ismét. Valószínűleg többet nem jövök ide, de mindenkinek ajánlani fogom, hogy egyszer próbálja ki, mert minden kellemetlenség ellenére megéri.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.