Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Explosiv - a magyar sílécmárka

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
explosiv
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Explosiv - a magyar sílécmárka
2007.10.24. 17:21
Barátaim,
Véletlenül találtam bele ebbe a fórumba - társam, Apjok Ildi hívta fel a figyelmemet rá, hjogy vannak akik emlegetnek bennünket.
Én lennék az, aki az Explosivot életre hívta.
Ha kérdésetek van, állok elébe.
Az eddigi komentárok tulajdonképpen korrektek. A síket gyártatjuk, Bulgáriában, Ausztriában, Olaszországban. A formaválasztásnál egyeztetünk a gyártóval, a tartalomat - összetételt alakitjuk, eldöntjük, milyen famag legyen benne, milyen egyéb öszetevők (üvegszálas fólia, carbonszál) milyen talpa legyen (900-as, 2000-es, 4000-es vagy 6000-es, milyen legyen a fedőfóliája, egyszerű, vagy strukturált un. CUP vagy COEX fólia legyen-e, milyen legyen a sí csőrvédője...
Az ötlet ccca 10 éve született - a carving platnikból nőtte ki magát. Először azzal foglalkoztam, jó időben nyultam bele és öt évvel ezelött viszonylag tetemes mennyiséget adtunk el belőle. Különböző méretű és tipusú platnikat gyártottunk - itthon, Magyarországon és adtuk el a nagyvilágba. 20023-ben megközelítőleg 30 000 párat. Ez nem kis szám.
A sígyárakkal való együttműködésből szinte adta magát az ötlet, életre hívni egy olyan márkát, amely más mint a többi, viszonylag széles réteget ki tudjon szolgálni, különböző erősségü, technikailag egyszerübb és értékesebb sík is legyenek benne, és hogy széles vevőkört tudjunk vele megcélozni.
Jl írta egyikőtök, hogy a mi legjobb sínk a Carbon SL. Ez a maga módján perfekt sí, nagyon jól sielhető - igaz, meg kell szokni, mert "melós" sí, oda kell tenni rendesen, ha perfekt kanyarokat akar húzni vele az ember, de ha sikerült rányomni határozottan, akkor szinte rátapad az ivre és dinamikusan ki is vezethető belőle az élváltáskor, a követő ív beiindításakor kell pluszban határozottan rádolgozni, hogy rögtön harapjon... Aki megszokja és tudja kezelni, annak a legismertebb márkák legjobb síjei sem kellenek, mert ezzel is élmény karcolni az íveket. Bátran merem ajánlani vájtfülü tudoroknak is, igaz, az első csúszáskor meghökkennek egy kicsit, de azután nem akarják letenni... Legalábbis ez a tapasztalatom.
Volt, van és valószínüleg lesz is szerencsém a vezető márkák felhozatalát tesztelni. Kevés olyan sít találok közöttük, amelyet jobbnak ítélek mint a mi Carbon-sínket. Persze igaz az is, hogy extrém körülmények között - például tükör jégen - nem veszi fel a versenyt a technonógiailag és összetevőiben lényegesebb értékesebb konstrukciókkal.
Az alsó kategóriákban a sí gyakorlatilag ugyanaz, mint bármely ismert márka belépő síjei. Ugyanott gyárttatik, ahol az ATOMIC, a SALOMON és más hasonlóan ismert gyártók termékei, anyagában egy az egyben ugyanaz, néha a sablon más, általában olyan, amelyből a nagyok már kiszálltak - legalább egy éve. Azaz aktuális, könnyen és jól sielhető sílécek. Versenyképességük az árukban rejlik.
Hogy nem csapnivalóan rossz termékekről van szó, azt az egyre szélesedő nemzetközi elismertsége bizonyítja. Jelenleg 10 országban adunk el belőle hol többet, hol kevesebbet.
Természetesen nem rendelkezünk olyan lehetőségekkel, mint a legismertebb nagy márkák, ATOMIC, SALOMON, FISCHER, ROSSIGNOL, BLIZZARD vagy a többi nevesebb gyártó, de a palettánkon szinte nmindenkivnek tudunk elfogadhjató sít ajánlani - kivéve a versenyzőket és azokat, akik csak a legdrágább sít hajlandóak a lábukra venni...
Két éve megjelentünk az ISPO-n is, Münchenben, sikerült új kapcsolatokat kiépítenünk. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy ne lenne életkpes az ERXPLOSIV.
Aki hallja, adja át!

üdvözlettel

Kovács Barna
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.