Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztrália témájú cikkeink

2017.10.30.
Az első pár, akik naponta síeltek egy éven át
Dokumentumfilm jelent meg mostanában arról a párról, akik először síeltek minden áldott nap egy egész éven át. A brit Arnie Wilson és francia barátnője, Lucy Dicker 1994-ben bejárták az egész világot, hogy minden nap csúszhassanak egyet.
2013.06.20.
Új-Zéland: egy méter hó esett egy nap alatt
Amíg idehaza a kánikulával kell megküzdeni, addig a Föld déli féltekén már beköszöntött a tél. Különösen Új-Zélandon van elemében a havazás, az ország déli részére évtizedek óta nem tapasztalt hatalmas havazás érkezett.
2012.09.04.
Van ám hó bőven! Ausztrál szezon meghosszabbítva
Tizenkét éve nem fordult elő az ausztrál Perisher síterepén, hogy ilyen nagyszerű hóviszonyokkal fogadják a síelőket szeptember elején. Az ilyenkor már szépen lecsendesülő szezon helyett inkább meghosszabbították a nyitva tartást, egészen október elejéig kitarthat a mostani hó.
2012.08.06.
Legjobb női snowboardosunk Új-Zélandon is bizonyított
Ezen a nyári hétvégén Gyarmati Panka nemcsak Magyarországnak, hanem Európának is dicsőséget szerzett teljesítményével: harmadik lett a Billabong Bro Down 4 csillagos minősítésű világversenyen, Új-Zélandon.
2011.08.15.
Rég nem látott nagy havazás Új-Zélandon
Szokatlanul nagy havazás söpört végig Új-Zéland szigetén az előző napokban. Olyan helyeken is havazott, ahol lassan már ötven éve nem láttak havat. A síterepeken körülbelül 10-40 cm friss hó esett eddig, de a hónak még bőven van utánpótlása a következő napokban is.
2008.06.13.
Hamarosan kezdődik az afrikai síszezon is
Az új-zélandi és chilei síterepek nyitását megelőző várakozásban valamivel kevesebb szó esik az Afrika déli részén található sípályákról, amelyek szintén készülnek az idénykezdetre. Bármilyen kis terepekről is beszélünk, tavaly is Dél-Afrikában indult el a déli földrész síszezonja!
2008.06.02.
Hamarosan elkezdődik a szezon a déli féltekén
Miközben Európában már hetek óta nyárias hőmérsékletek tombolnak, addig a Déli féltekén csak most kezdődik a havas sportok ideje. Chilét már harmadik éve kényezteti el az anyatermészet, és a mostani szezonkezdésre is bőven szolgáltatott alapanyagot a fehér molekulából!
2007.10.04.
Havazással búcsúzik a síszezon a Déli féltekén
Miközben az öreg kontinensen már kezdetét vette a gleccserszezon, addig a Földünk déli féltekéjén éppen most ér véget a síszezon. Új-Zélandon a legtöbb síterep már szeptember 30-án bezárt, de rá egy-két napra hófelhők jelentek meg a helyi hegyek felett és havazni kezdett.
2007.09.26.
Főszezonban tört ki a vulkán az új-zélandi síterepen
Tegnap váratlanul kitört az Északi szigeten fekvő Ruapehu vulkán, a helyi szervek szerint semmilyen jel nem mutatott a kitörésre. A kitörés nem olyan heves, mint az idei márciusi, de ugyanolyan váratlanul és előrejelzés nélkül érkezett, mint 1996 júniusában.
2007.09.13.
Megdőlt a korláton csúszás hódeszkás világrekordja
Az ausztráliai Perisher Blue terepén rendezett hódeszkás versenyeken megdőlt egy érdekes világrekord. A canberrai Ryan Thorley új világcsúcsot állított fel korláton. A selejtezőkben majdnem 55 métert csúszott a korláton anélkül, hogy leesett volna, így majdnem 20 méterrel javította meg a korábbi csúcsot.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »