Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ázsia témájú cikkeink

2017.10.30.
Az első pár, akik naponta síeltek egy éven át
Dokumentumfilm jelent meg mostanában arról a párról, akik először síeltek minden áldott nap egy egész éven át. A brit Arnie Wilson és francia barátnője, Lucy Dicker 1994-ben bejárták az egész világot, hogy minden nap csúszhassanak egyet.
2013.12.17.
Ritka havazás okoz örömöt és gondot Vietnámban
Hatalmas esőzések tombolnak a vietnámi-kínai határ környékén a napokban, és ennek köszönhetően a magasabban fekvő vietnámi részeken már hó is hullott. Havazás errefelé nem tekinthető teljesen szokatlan jelenségnek, de nem is gyakori. A száraz télen tavaly például csak egyszer havazott.
2013.10.17.
Észak-Korea síterepet épít 1. rész
Először jelentkezem ebben a témában, bár május vége óta folyamatosan figyelemmel kísérem az építkezés sorsát. Az elmúlt hónapokban nagyon sok minden történt, ebben a többrészes beszámolóban megpróbálom összefoglalni az építkezés hátterét az észak-koreai viszonyok között.
2013.02.18.
Ritkaság: videó egy észak-koreai síterepről
Már önmagában véve is ritkaság, ha videófelvételt lehet látni a világtól elzárt, diktatórikus módszerekkel irányított Észak-Koreából, az pedig valóban kuriózumnak mondható, ha egy észak-koreai síterep kerül lencsevégre, és egy rövid interjú a síterep egyik funkcionáriusával.
2012.09.24.
Eddig 9 halott, síelők is eltűntek a Himalája lavinában
Hatalmas lavina csapott le a körülbelül 6800 méter magasan található táborra a Himalájában. A Manaslu-csúcs alatt táborozók közül eddig kilenc hegymászó halálát erősítették meg, de 14-en eltűntek, köztük olyanok is, akik a világon először akartak lesíelni erről a hegyről oxigénpalack nélkül.
2011.11.03.
Türkmén téli álom az olimpiai rendezésről
Gigantikus építkezésekbe kezdtek a türkmén fővárosban: az iráni határhoz közeli Ashgabat hozzálátott a téli sportok honosításához. A sok milliárd dolláros projekt végén, valamikor a húszas években Ázsia Játékokat majd olimpiát szeretnének rendezni. A sivatagi éghajlat, úgy tűnik, nem akadály, ha van pénz.
2011.10.11.
Síközpontot építenek Azerbajdzsánban is
A hazánkéval csaknem azonos területű és lakosságszámú dél-kelet kaukázusi egykori szovjet köztársaság, Azerbajdzsán sportos kötődése régóta ismert (a napokban zárult például Bakuban az ökölvívó világbajnokság), ám arról eddig nem hallottunk, hogy a havas szakágakban is nagyra törő terveket dédelget.
2009.12.02.
Angol nyelvlecke: videó a síterepnyitásról
Ahogy beszámoltunk róla, múlt szombaton adták át Mongólia első síterepét. Az alábbi rövidfilmben az amerikai székhelyű, de ázsiai témákkal foglalkozó NTD TV tudósítását illesztettük be. Alatta a riport angol nyelvű szövege található, így szezon előtt nem árt egy kicsit felfrissíteni egy kicsit a nyelvtudásunkat.
2009.11.29.
Mínusz 20 fokban nyitott az első mongol síterep
Újabb ország került fel a síelés hatalmas térképére. Mostantól már Mongóliában is lehet hódolni ennek a csodás szenvedélynek. A főváros Ulanbatortól tíz kilométerre kialakított terep ugyan nem nagy, de azért viszonylag modernnek mondható, valószínűleg mi is elfogadnánk egy ilyet hazánkban.
2009.11.02.
Mesterséges havazást intéztek a kínaiak
A hétvégén a szezon első nagyobb havazása hullott Pekingre, a kínai fővárosra. A dologban az a szokatlan, hogy a város vezetői úgy döntöttek, kicsit besegítenek a természetnek, hogy az idén szokatlanul korán fehérbe öltözzön az egész város és környéke.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »