Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Izrael témájú cikkeink

2020.01.11.
Szőllös Noa ismét érmet nyert az ifjúsági téli olimpián!
A már izraeli színekben induló Szőllős Noa tegnap szuper-g versenyben nyert bronzérmet. A tegnapi bravúrt ma még fokozni tudta, az összetett versenyben a második helyet szerezte meg.
2019.02.13.
Rakétával lőttek az egyetlen izraeli síterepre
Azzal nem mondunk semmi újat, hogy a Közel-Kelet nem a béke szigete. Néhány héttel ezelőtt, ahogy a lenti videóban is látható, a szomszédos Szíriából lőttek át egy rakétát az izraeli síterepre. A helyi légelhárító rendszer jól működött, senki sem sérült meg.
2018.01.04.
A Szőllős testvérek nem magyar színekben versenyeznek
Pont került a Szőllős család és a Magyar Sí Szövetség közötti vita végére. Az itthon eltiltásokkal sújtott három Szőllős testvér megegyezett a szövetséggel. A testvérek izraeli színekben folytatják tovább, a szövetség pedig nem gördít akadályt az országváltásuk elé.
2015.02.20.
Hótakaró borítja Jeruzsálemet és Izrael jelentős részét
Lezárták a Jeruzsálembe vezető utakat a szokatlan időjárás miatt, huszonöt centiméter vastag hó takarja a várost és Izrael magasabban fekvő részeit – jelentette az izraeli közszolgálati rádió péntek reggel.
2015.01.07.
Hóviharok miatt fél Izraelben leáll az élet szerdán
Izrael keleti, magasan fekvő hegyes vidékein megkezdődött a hóesés. A szél- és hóviharok miatt rendkívüli intézkedéseket vezetnek be az egész országban - közölte a közszolgálati rádió szerda reggel.
2014.01.19.
CNN: a 100 legjobb sípálya a világon
Az amerikai hírcsatorna összeállította a 100 legjobb sípályát az egész világ síterepeiről válogatva. Természetesen egy ilyen lista játéknak ideális, hiszen ahány síelő (snowboardos), annyi lista készülhetne. Érdekesség, hogy a francia Avoriaz „parkosított” sípályája végzett az első helyen.
2013.12.14.
Egyiptom: 112 év után ismét havazott Kairóban
Az elmúlt napokban komoly hidegfront és havazás érte el a Közel-Keletet. A legeket összefoglalva azt mondhatjuk, hogy több mint száz év után ismét havazott Kairóban, az izraeli Jeruzsálemben tegnap reggelre már 37 cm hó hullott, ennyi havat pedig ötven éve nem láttak errefelé.
2013.01.10.
Havazás, árvíz és ítéletidő Libanonban és Izraelben
Napok óta havazik a Közel-Keleten. Szerda reggelre már Jeruzsálemben is komolyabb mennyiségű hó hullott. Legutóbb 20 évvel ezelőtt okozott ilyen komoly gondokat az időjárás. Az izraeli hegyekben már 120 cm vastag a hó, de a szomszédban, a libanoni Mzaar síterepérén is másfél méter vastag hó hullott.
2007.01.10.
Kinyitottak az izraeli, libanoni és török pályák
Amikor a síelésre gondolunk, már nem feltétlenül kell a csak a közeli terepekben gondolkoznunk. Talán nehezen hihető, de a Közel Keleten található izraeli és libanoni síterepek ezen a héten megnyitották kapuikat. A szintén kuriózumnak számító török pályákat pedig már hetek óta lehet használni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 367 vendég és 24 regisztrált felhasználó látogatja.