Menü ≡

Libanon témájú cikkeink

2021.02.22.
Így indul újra a síelés Izraelben az enyhítések után
Az idei szezonban számos országban találunk arra példát, hogy az aktuális járványhelyzettől függően hol engedélyezték, hol bezárták a sílifteket. Izrael példája azért lehet érdekes, mert az ország már elérte az átoltottságnak azt a fokát, amelynél meglépték síterepük megnyitását.
2019.04.24.
Mediterrán havazás, három méter hó Spanyolországban
Fehér lett a húsvét a magasabb részeken a dél-európai és észak-afrikai hegyekben. Libanonban 40 centiméter hó hullott, ugyanennyit mértek a spanyol síterepen, Sierra Nevadán is, ahol három méter vastagon áll a hó a legmagasabb részeken.
2016.12.08.
Libanon: 70 cm friss hóval indult a síszezon
December első napjaiban leesett az első hó a libanoni hegyekben. Helyenként 70 cm friss hó hullott, ami elegendő volt ahhoz, hogy a Közel-Keleten kezdetét vegye a síszezon.
2016.01.14.
Hó alatt a spanyol ülőfelvonó
A havazás kombinálva az erős széllel időnként megdöbbentő dolgokat produkál. A spanyol Port Ainé síterepén a napokban valóságos hóruhába zárta az ülőfelvonót és annak hegyállomását.
2016.01.03.
Félméteres hó hullott Libanonban
Az elmúlt napok török havazásaiból jutott Libanonba is. A legkedveltebb libanoni síterepen, Faraya-Mzaaron félméteres havat hozott a legutóbbi hóvihar. A magasabb hegyekben helyenként ennél is többet, 60-70 centimétert.
2014.03.14.
Libanon: katasztrofális tél, csak holnap nyitnak
Évtizedek óta nem volt ilyen rossz tél Libanonban. Ott, ahol télen sokszor méterekben áll a hó, az idén alig hullott valami. Sokan már teljesen lemondtak az idei szezonról, amikor csodák-csodájára ezen a héten megérkezett a havazás, és szombattól, az idén először lehet síelni a tengerparti országban.
2013.01.31.
Bátor liftkezelő mentette meg a liften lógó kisfiút
A Kelet hihetetlen meséi közül következzen egy valós, amelynek igazi hőse is van. Az előző hétvégén történt egy libanoni síterepen. A föld felett 12 méterrel, egy ülőszékbe kapaszkodó kilencéves fiú életét egy bátor pályamunkás mentette meg, aki a kábeleken mászott a liften lógó fiúhoz.
2013.01.10.
Havazás, árvíz és ítéletidő Libanonban és Izraelben
Napok óta havazik a Közel-Keleten. Szerda reggelre már Jeruzsálemben is komolyabb mennyiségű hó hullott. Legutóbb 20 évvel ezelőtt okozott ilyen komoly gondokat az időjárás. Az izraeli hegyekben már 120 cm vastag a hó, de a szomszédban, a libanoni Mzaar síterepérén is másfél méter vastag hó hullott.
2012.04.08.
Húsvét Libanonban: síelés után fürdés a tengerben
Számos üdülőhely hirdeti magát azzal a szlogennel, hogy „síelj reggel a hegyekben, aztán fürödj délután a tengerben”. Egy bátor hölgy a húsvéti ünnepek alkalmával próbálta ki, hogy lehet a kettőt kombinálni egy nap alatt Libanonban.
2008.02.01.
Egzotikum: Libanon - A Közel-Kelet Svájca
Ismerünk megszállott sízőket, akik már a nyár elmúltával a hójelentéseket böngészik és következő úti céljukat tervezik. Ilyen Németh Balázs, a TV2 szerkesztőriportere is, aki a tavalyi szezonban igazán egzotikus terepeken, Libanonban síelt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »